TRAŽE PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

1342 0

Koalicija stranaka HSS-SDP-HSU-HL-HSLS-NS-reformisti , Nezavisna lista Mirko Duspara i  Most nezavisnih lista smatra da treba poštivati volju građana i vratiti povjerenje građana u politiku i političare

SLAVONSKI BROD – Hrvatskom društvu , koje mora jačati ekonomske institucije i osloboditi se klijentelističkog kapitalizma potrebno je jačanje demokracije, vladavine naroda ili poštivanje volje naroda, poštivanje načela i principa za koje se na demokratskim izborima odlučila većina.

U Brodsko-posavskoj županiji predlažemo upravljanje po demokratskim načelima poštivanjem volje svih građana.

Na Lokalnim izborima 2017. Koalicija stranaka HSS-SDP-HSU-HL-HSLS-NS-reformisti , Nezavisna lista Mirko Duspara i Most nezavisnih lista koji u Županijskoj skupštini participiraju s 21 vijećnikom ukupno su dobili povjerenje 26.824 građana Brodsko-posavske županije. Koalicija HDZ-HDSSB-HSP-HKS-SU je dobila povjerenje ukupno 24.419 glasača.

Predlažemo poštivanje volje građana Brodsko-posavske županije, kohabitaciju u kojoj će grupacija stranaka koja je dobila veću potporu birača predložiti predsjednika Županijske skupštine.

Takvim postupkom demokratizirati ćemo institucije, emancipirati ih od klijentelizma , otvoriti institucije i integrirati u proces odlučivanja do sada marginalizirane skupine u Brodsko-posavskoj županiji ćemo osigurati donošenje odluka koje će biti u skladu s voljom većine.

Takvim postupkom osim što otvaramo mogućnost zajedničkog upravljanja javnim resursima: obrazovanjem, zdravstvom, socijalnom skrbi, sportom i komunalnom infrastrukturom , otvaramo mogućnost provođenju gospodarskih projekata koji će jačati brodsko-posavsko gospodarstvo bez novih izbora koji te procese usporavaju.

Spremni smo prihvatiti izazov zajedničkog vođenja Brodsko-posavske županije s ciljem ostvarivanja gospodarskog rasta i socijalnog mira. Pozivamo političke stranke i sve vijećnike u Skupštini Brodsko-posavske županije na zajedništvo i rad za opće, društveno i javno dobro za što su nam građani dali povjerenje.

Naš interes su građani Brodsko-posavske županije i razvojni projekti Županije. Osuđujemo svaku političku trgovinu i ostvarivanje osobnih interesa prodajom mandata dobivenoj u našoj koaliciji.

Related Post