Troboj rukometaša u Novoj Gradiški

562 0

11. rujan 2011. – U organizaciji Rukometnog kluba Nova Gradiška

odigran je rukometni troboj kvalitetnih momčadi gdje su nastupili RK Ivanić iz Ivanić Grada, RK Đurđenovac i RK Nova Gradiška. Bio je to vrlo kvalitetan rukomet, nažalost, pred malobrojnim gledateljima, po velikoj vrućini i sparini u dvorani. Pošto su sve momčadi bile izjednačenih prvo i drugoligaških kvaliteta vođena je velika borba za svaki pogodak, tako da je dinamika igre u sve tri utakmice bili na visokoj razini. Prvu utakmicu odigrali su Ivanić i Đurđenovac.

U vrlo dobroj, borbenoj i zanimljivoj utakmici pobijedili su, prema očekivanju, vrsni igrači Ivanića s 30:20 (8:10) iako su Đurđenovčani u prvom dijelu dobrim dijelom poluvremena vodili. Utakmicu su sudili Igor Emanović i Zoran Mikić iz Štivice. U drugoj utakmici igrali su Nova Gradiška i Ivanić. Bila je to još bolja i kvalitetnija utakmica jer su naši rukometaši bili svježi i snažnim tempom su prisilili goste na žestoku borbu. Pošto je to ipak uvertira u prvenstvo za Novogradiščane i prvi domaći javni nastup, ipak nisu mogli u početnom tempu nastaviti, pa su iskusni gosti dobro uvježbanim kontrama i sjajnom igrom na crti vodili s 11:5 i 14:8 i dobili prvo poluvrijeme s 14:9. U nastavku se ta razlika povećavala a povremeno i smanjivala, ali vrlo iskusna i dobro uvježbana momčad Ivanića je zasluženo pobijedila s 27:22. Strijelci za Novu Gradišku bili su: Prša 8, Ivanišević 5, Miletić 4, Mihić i Sertić 2, te Ćosić, Zaužel i Barun 1. Utakmicu je sudio Rade Kovačević iz Nove Gradiške, a za našu momčad igrali su: Penić, Latal, Ćosić, Curić, Barun, Mihić, Lončarević, Milinović, Miletić, Zaužel, Prša, Sertić, Ivanišević, Dujić uz trenera Ivana Sertića.

Treću utakmicu igrali su Nova Gradiška i Đurđenovac. Susret dva hrvatska drugoligaša ponudio je također vrlo dobar rukomet, gdje je rezultatska neizvjesnost bila i najveća, osobito u prvom dijelu utakmice. Tek nakon desetak minuta igre Novogradiščani stječu rezultatsku prednost pogocima Prše, Ivaniševića i Miletića na 5 pogodaka, a koja je povremeno dosegla i 7 golova. Novogradiščani dobivaju poluvrijeme s 14:8 držeći čvrsto inicijativu u svojim rukama. U nastavku gosti silovito napadaju pa čak uspijevaju smanjiti na 15:14 i 17:16, ali završnica pripada našim rukometašima jer su uspješnim kontrama, čvrstom zonom i taktički raznovrsnom igrom u napadu uspješno poentirali. Međutim, sama završnica ponudila je ipak malu dramu zbog nekih nerezonskih poteza, neučinkovitih obrana oba vratara, pa su Đurđenovčani na kraju utakmice uspjeli izjednačiti na 22:21 i u zadnjoj minuti i na 23:23. Međutim, pobjedonosni pogodak postigao je 3 sekunde prije kraja u kontri Ćosić za pobjedu naše momčadi od 24:23. Na kraju Novogradiščani su ipak zasluženo slavili. Utakmicu su sudili Igor Emanović i Zoran Mihić iz Štivice. U ovoj utakmici golove su postigli: Ćosić 6, Ivanišević 4, Miletić, Prša i Sertić 3, Barun i Zaužel 2, te Mihić 1. Momčad je igrala u istom sastavu kao i na prvoj utakmici. Završni plasman troboja: 1. Ivanić, 2. Nova Gradiška i 3. Đurđenovac. Sve u svemu, skoro 4 sata vrlo dobrog rukometa, mnogo golova, dinačne igre i dobrih taktičkih izvedbi, posebno kod pobjednika. Bile su to dobre provjere za sve, osobito za naše rukometaše koji već 24. rujna startaju u drugoligaškom natjecanju i u 1. kolu gostuju u Prelogu.

 

Na slici: rukometaši Ivanića i Nove Gradiške prije utakmice.

Related Post