TURISTIČKA ZAJEDNICA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE OBILJEŽAVA PRVI TJEDAN DOŠAŠĆA

2057 0

SLAVONSKI BROD, 1. prosinca 2017. – U programu rada Turističke zajednice su planirani programi koji obuhvaćaju i suradnju sa kulturnim i vjerskim zajednicama kao važan dio kulturnog i turističkog proizvoda naše Županije.

Naime, imajući u vidu kulturno i povijesno nasljeđe i ulogu Franjevaca u Brodskom – posavlju ali i svih ostalih sudionika u vjerskom i društvenom životu naše županije, Turistička zajednica je u sklopu svojih aktivnosti odlučila prvi tjedan Došašća obilježiti na slijedeći način;

Dana 3. prosinca (nedjelja) za vrijeme Svete Mise u 11,30 sati bi nastupila uz izvedbu prigodnih pjesama muška pjevačka skupina „Starotopoljani“ i ženska pjevačka skupina iz Starog Topolja. Nakon Svete Mise bi se kratko zadržali ispred Franjevačkog samostana uz prigodni program i druženje sa građanima.

Zatim bi krenuli prema Trgu I. B. Mažuranić „Korzu“ gdje bi se zadržali uz isti prigodni program i sadržaj.

Zaustavili bi se uz prigodnu pjesmu ispred hotela „Savus“ a zatim bi se kratko uz isti program zadržali ispred hotela i restorana koji su se uključili u projekt Turističke zajednice „Okusi graničarskog posavlja“.

Namjera nam je spojiti i oplemeniti kulturne, vjerske i tradicijske vrijednosti našega kraja koje su uvijek bile važan dio društvenog života, te ih i danas valoriziramo kao nezaobilaznu riznicu turističke ponude kulturnih i tradicijskih vrijednosti .

Smatramo da je suradnja svih sudionika koji su uključeni u ovaj projekt prilika da se i dodatno angažira dio vrijednosti kulturne i tradicijske baština, što svi zajedno dodatno možemo oplemeniti, njegovati i sačuvati.

Slobodni smo također istaknuti pokroviteljstvo Županijske skupštine Brodsko – posavske županije na čelu sa predsjednikom gospodinom Perom Ćosićem u ime predstavničke vlasti naše Županije, imajući u vidu projekte koje smo ranijih godina organizirali, a koji su prihvaćeni uz velike simpatije šire javnosti.

Pozivamo da nam se pridruže svi koji žele zajedno s nama na ovaj način započeti prvi tjedan Došašća te se unaprijed zahvaljujemo i radujemo odazivu – navodi u priopćenju Ružica Vidaković, predsjednica Turističke zajednice brodsko-.posavske županije.

Related Post