SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

1289 0

SLAVONSKI BROD – Danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana svečana sjednica, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Pritom je predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda, nakon uvodne riječi gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare, izvijestio o radu u prošloj godini i suradnji s brojnim udrugama. Potom su podijeljene nagrade za volonterski angažman pojedinca, te poslodavca koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Svečanoj sjednici između ostalih, prisustvovali su zamjenik načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Ostrun i načelnik Policijske postaje Slavonski Brod Mario Vujić.

Policijska uprava brodsko-posavska, prati aktualnu problematiku, te educira i senzibilizira policijske službenike o načinima postupanja, odnosno traženja pomoći prilikom postupanja sa osobama s invaliditetom. Unazad nekoliko godina, policijski službenici, kroz provedbu vlastitog projekta „Jednaka prava za sve – djecu i osobe s invaliditetom“, sudjeluju u edukacijama u udrugama na području policijske uprave, koje okupljaju osobe s invaliditetom, u suradnji sa stručnim osobama (Centra za socijalnu skrb, predstavnicima udruga i dr.).

Edukacijama su obuhvaćene odrasle osobe i djeca s intelektualnim teškoćama na temu spolnog zlostavljanja i vršnjačkog nasilja. Provedene su i edukacije slijepih odraslih osoba, slijepe djece i njihovih roditelja na temu nasilja u obitelji i vršnjačkog nasilja, oboljelih od multiple skleroze, te policija i na ovakav način daje apsolutnu podršku spomenutim aktivnostima, a u cilju pomoći drugima.

Related Post

Fotonaponska elektrana BIOSOL

Autor - 01/09/2021 0
Izgradnjom  fotonaponske elektrane Grad Nova Gradiška proizvodit će  električnu energiju iz obnovljivih  izvora  te umanjiti troškove iste u objektima  društvene…