GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA: “Glazbom protiv ovisnosti”

2726 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – “Glazbom protiv ovisnosti” cjelovečernji je koncert, kojega su 30. studenoga u Domu kulture pripremili učenici i profesori novogradiške Gimnazije, a u povodu Dana grada i Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Okupljenim roditeljima, profesorima, djelatnicima Gimnazije riječi dobrodošlice uputila je ravnateljica prof. Ljiljana Ptačnik, a potom je, na mladalački i osebujan način, voditeljsku ulogu preuzeo Karlo Szabo.

Na glazbeno putovanje poveo je odličan pjevački zbor pod ravnanjem prof. glazbene umjetnosti Matee Jelinić, a potom su se nizali nastupi dva Rock benda, pod vostvom prof. Gorana Ruškana, Tamburaškog sastava pod vodstvom prof. Branimira Krambergera. Publika je imala prigodu uživati i u izvedbama različitih domaćih i stranih skladbi vrlo talentiranih solista i solistica, a koncert su na poseban način začinili Vjeko Banovčić i Tin Katalenac te Barbara Dautović i Goran Potočki.

-Mnoge aktivnosti smo u Gimnaziji upriličili u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, izložbu razrednih plakata protiv ovisnosti, izuzetno zanimljivu i uspješnu debatu s temom “Reci NE ovisnosti”, a večeras ćemo na ovom velikom koncertu pokazati najbolje od najboljega. Koncert “Glazbom protiv ovisnosti” nastao je iz prijašnje akcije “Aukcijom protiv ovisnosti”. Ipak smo se odlučili na neprofitabilan način, kako i treba biti, jer želimo nešto dati i pokazati tko smo, što smo i što sve možemo. Ovaj koncert zajednički je trud svih učenika i profesora, a vjerujte vrijedno se radi i vježba od prvoga dana nastave, 4. rujna. Vidjet ćemo i čuti mnoge mlade, a vjerujem i buduće glazbene umjetnike, nekoliko izuzetnih solo točaka. Vrlo sam ponosna i sretna što su se odazvali sudjelovati na koncertu i Vjeko Banovčić, Tin Katalenac i Barbara Dautović. To su naši učenici, glazbenici, koji su svoj put prema glazbenoj afirmaciji, započeli za vrijeme pohađanja naše škole- istaknula nam je u razgovoru prije koncerta prof. Ljiljana Ptačnik.

Related Post

BLAGDAN SVIH SETIH

Autor - 31/10/2012 0
SLAVONSKI BROD/ NOVA GRADIŠKA 31. listopad 2012. – Načelnik policijske uprave Ante Zovak, zajedno sa suradnicima, danas je , uz…