TZNG – BIOGRAD SPOJIO ZELENO I PLAVO NA JEDINSTVENOM GASTRO STOLU

779 0

Na kilometar dugom gastro stolu uspješno su se predstavila opća poljoprivredna gospodarstva iz novogradiškog kraja

BIOGRAD NA MORU, 7. lipnja 2011. – Predvođeni Turističkom zajednicom Nova Gradiška, Ljiljanom Siročić i Dinkom Matijević, sedam općih poljoprivrednih gospodarstva i restoran „Dukat“ bili su

proteklog vikenda zapaženi sudionici šestog festivala izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornih suvenira i folklora održanom u Biogradu na Moru. 

Kako doznajemo od Dinke Matijević na tisuću metara dugom izložbeno-prodajnom stolu predstavila su se opća poljoprivredna gospodarstva Sokić i Klikić iz Cernika, Halambek iz Starog Petrovog Sela, Gašparović iz Vrbove, Koričić i Novoselac iz Nove Gradiške i Ivković iz Ljupine. Na izložbenom štandu Turističke zajednice Nova Gradiška predstavio se restoran „Dukat“.

Uspješno su se uklopili u ambijent u kome se kuhalo, jelo i pilo, ali i kupovalo od kulena i kobasica, sira, ulja, vina, meda i mednih proizvoda do smokava, ekoloških pripravaka od bilja pa do ukrasa i suvenira.

Festival se održao pod tradicionalnim nazivom „Spojimo plavo i zeleno 2011.“ i označio je početak glavne turističke sezone. Na ovom, na moru jedinstvenom svehrvatskom etno-eko-gastro stolu, okupilo se na biogradskoj rivi u petak, subotu i nedjelju oko 15 tisuća posjetitelja koji su, osim u gastronomskim specijalitetima uživali i u kulturno-zabavnom programu koji se odvijao na pozornici ispred gradske uprave. Grad Biograd ugostio je brojne KUD-ove iz cijele Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja koji su bili sudionici ove manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija završila je dodjelom zahvalnica i priznanja svim sudionicima koje su im uručili biogradski gradonačelnik Ivan Knez i Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice.

– Neka ove dobre vibracije prođu cijelom Hrvatskom, neka unesu dobro raspoloženje i odgovornost, ponos i marljivost kako bi s ovom glavnom sezonom na kraju godine kazali da smo odradili jednu iznimnu i uspješnu turističku godinu, kazao je Ivo Eškinja, direktor TZ Biograda.

 

FOTOGRAFIJE: www.biogradnamoru.hr 

Related Post

Akcija skupljanje žira

Autor - 19/10/2011 0
U sklopu obilježavanja Svjetske godine šuma novogradiški ogranak HŠD organizirao je početkom tjedna sakupljanje žira ispod najvećeg hrasta lužnjaka u…