„U ČAST BLJESKU“: Najbolji grah skuhala je ekipa EKO KONGA

5913 0

Autor/Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 30. travnja 2023. – Proglašenjem pobjednika i dodjelom priznanja završen je Festival u kuhanju graha „ U čast Bljesku“, posvećen briljantno izvedenoj VRO „Bljesak“, u kojoj je oslobođen okupirani dio zapadne Slavonije i braniteljima koji su poginuli u oslobađanju i umrli od posljedica stradavanja.

U organizaciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Nova Gradiška na središnjem gradskom trgu pod nazivom „ U čast „Bljesku“ održano je Natjecanje u kuhanju graha na kome se okupilo 22 ekipe koje su se prijateljskom ozračju i druženju trudilo skuhati najbolji grah. Ni ove godine prosudbeno povjerenstvo nije imalo lak zadatak, najprije kušati, a potom i proglasiti pobjedničku ekipu.

Najbolji grah na ovogodišnjem natjecanju skuhala je ekipa Eko Konga. Drugo mjesto pripalo je ekipi OPG Goran Lalić , a treće ekipi  Iskusna Kuhača. Najboljima su prigodne nagrade uručili Predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Sve ekipe dobile su zahvalnice. Nakon proglašenja svi građani su mogli konzumirati grah koji je besplatno pripremio DVD LJUPINA.

U nastavku dana očekuju nas HKUU TRENK koji je priprema Smotru šetanih kola od 18.00h, Tkanica nastavlja od 19.00h, dok će veliko finale večeri doći na red u 21.00h kada na pozornicu dolazi PRLJAVO KAZALIŠTE! Ulaz je naravno besplatan!

Related Post