U DVORANI RELKOVIĆ

759 0

Dvorana RELKOVIĆ u petak 5.travnja 2013. ponovno je , na zahtjev i želju brojnih poklonika Trenkovaca ugostila članove ovog najbrojnijeg i jedinog novogradiškog kulturno umjetničkog društva. – HKUU “Trenk”.

 

Na početku koncerta dobrodošlicu je gostima uputila predsjednica HKUU „Trenk“ VERICA VUKOVIĆ, a potom su „Trenkovci izveli igrokaz pod nazivom „KIRVAJ” pripremljen kod, već svima dobro poznate, obitelji OSMOKROVIĆ.

 

I ovoga puta obitelj Osmokrović oduševila je prepunu dvoranu Relković,

 

Potom su svoje glazbeno i plesno umijeće pokazali najmlađi članovi „Trenka“ pod vodstvom KATARINE STRAGA.

Članovi mješovite folklorne skupine izveli su pjesme i plesove iz Posavine te čuvene Bunjevačke igre. Za nastup su ih pripremili VESNA VLAOVIĆ I TONI TKALČEC.

 

Za dobru pjesmu ove večeri pobrinuli su se solisti MARIO FUNES I JOSIP TKALČEC.

 

A za kraj koncerta ponovno velika doza smijeha i odobravanja. Uz opasku „svaka je sličnost slučajna“ . Trenkovci su izveli igrokaz „LJUDI ZBORE, A ŽENE GOVORE“ .

 

Koncert je bio prigoda i za uručenje nagrada zaslužnim članovima.

 

Priznanje Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ dobio je njihov član JOSIP TKALČEC, učenik četvrtog razreda Srednje glazbene škole Požega koji je na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Dubrovniku osvojio prvo mjesto u kategoriji BISERNICA i ponos je Trenkovaca, svoje Župe i svojega Grada.

 

Priznanje „Trenka“ uručeno je i profesoru MIŠI DRLIĆU, dosadašnjem ravnatelju Učilišta Relković (sada u mirovini) – za dugogodišnji rad i pomoć u radu HKUU “Trenk” i realizaciji svih njihovih nastupa u Domu kulture.

 

I kako rekoše Trenkovci, 19 je godina rada iza njih. Slijedeće godine svi zajedno slavit će „okruglu“ – 20. obljetnicu za koju pripreme već počinju. Sretno TRENKOVCI!

 

kv-poumar

Related Post

Koncert “The way i see it”

Autor - 28/12/2011 0
U organizaciji članova udruge Hrabro dijete i novogradiške Kršćanske adventističke crkve u Dvorani Relković u utorak 27.prosinca koncert pod nazivom…

SA ŠKOLOM U KAZALIŠTE

Autor - 20/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2012. – Glumački ansambl Dječjeg kazališta „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda sa „svojom“ SNJEŽNOM KRALJICOM…

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 27/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2014. – Novogradiška publika u ponedjeljak 26.svibnja 2014. imala je priliku vidjeti komediju VLAŠKA POSLA u…

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 24/11/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2015. – Sinoć je Domu kulture izvedena kazališna predstava “Ritina škola” kazališta Planet art iz Zagreba,…