U IZGORJELOM KUKURUZIŠTU PRTONAĐENA MRTVA STARICA

569 0

30. rujna 2011. – Oko 14 sati u blizini Vrhovine, požar koji se proširio

iz susjednog vrta zahvatio je kukuruzište (vlasništvo 66-godišnjaka), gdje je pronađeno mrtvo tijelo starice. Utvrđeno je da se radi o 81-godišnjakinji koja je najvjerojatnije palila suhu travu, a kada se vatra proširila na susjedno kukuruzište vjerojatno pokušala gasiti. Mrtvo tijelo starice je prevezeno na Odjel patologije gdje će se obaviti obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Jučer oko 13 sati u požaru na njivi na području Velike Kopanice, izgorjelo je oko 100 kvadratnih metara neobranog kukuruza (vlasništvo 50-godišnjaka) i oko desetak stabala šljive (vlasništvo 42-godišnjaka). U ovom požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Kopanica. Policija nastavlja daljnji rad u cilju utvrđivanja okolnosti koje su prethodile ovom požaru.

 

Francuz švercao cigarete, a Bosanac i rakiju

 

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policija je jučer oko 12 sati u suradnji sa carinom u jednom vozilu pronašla 160 kutija cigareta. Na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je osobni automobil Citroen, francuskih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Francuske. U vozilu je pronađeno ukupno 160 kutija cigareta Aura Extra s nadzornim markama Ministarstva financija Bosne i Hercegovine, koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku bez prijave nadležnim tijelima. Carinski službenici su protiv 54-godišnjaka proveli prekršajni postupak.

Policija je jučer oko 16.20 sati intervenirala u Novom Varošu u okviru provođenja zadaća zapriječavanja krijumčarenja roba preko državne granice. Policijski službenici su kontrolirali osobno vozilo VW Sharan, BiH nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 54-godišnjak s prebivalištem u Bosni i Hercegovini. U vozilu je pronađeno 5,5 litara alkohola (rakije) i 60 kutija cigareta Ronhill s nadzornim markama BiH, koje je vlasnik neprijavljeno unio u RH. Slijedi obavijest o počinjenom prekršaju iz Carinskog zakona Vijeću za carinske prekršaje na daljnje postupanje.

 

U Savi detektorom za metal tražio starine

 

Policijski službenici na zaštiti državne granice su jučer, oko 12.30 sati, kod Jaruga uočili mušku osobu kako drvenim čamcem prelazi na suprotnu obalu rijeke Save. Nakon što je izašao iz čamca pretraživao je riječno dno. Policija je po njegovu povratku na teritorij Republike Hrvatske utvrdila da se radi o 49-godišnjaku sa područja općine Sikirevci, koji je tražio starine (arheološke primjerke). Od njega je sukladno zakonskim odredbama privremeno oduzet metal detektor i dva pronađena predmeta. Slijedi daljnji rad i eventualna stručna ekspertiza, te dostavljanje odgovarajućih pismena. Protiv 49-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja izbjegavanja granične kontrole iz Zakona o nadzoru državne granice.

 

Bombe u Savi

 

Policijska ophodnja je jučer oko 14.30 sati, na lijevoj obali rijeke Save u blizini tzv. „Kaniške rampe“ pronašla oružje. Oružje se nalazilo u plastičnim kutijama na dubini od oko jedan metar u vodi, šest do sedam metara od obale. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se u kutijama nalaze tri neeksplodirane ručne bombe M-75, koje su na siguran način preuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

Related Post