U IZLOZIMA STARE NAME: ‘Krilati konj’ i „Ulica te čuva“

1044 0

NOVA GRADIŠKA, 17. listopada 2019. – Naklon Slavonskog Broda, zanimljiva izložba otvorena je sinoć u izlozima bivše NAME. Grafički i likovno osmislilo u je petero umjetnika iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda, a uz financijsku potporu Lions klub Brođanka organizirale brodska udruga “Kameleon“ i Mreža” i novogradiška Udruga „Prevencija“.
Gordan Bijelić, Matej Knežević, Jelena Kovre, Miroslav Pišonić i Mladen Lovrić streer art izlažu plakate na temu prevencije ovisnosti simboličnoga naziva ‘Krilati konj’ i „Ulica te čuva“ Prazni izlozi na isto tako praznim objektima koji čekaju na neku novu namjenu smatraju umjetnici simbolika su česte čovjekove ispraznosti. Izloženim plakatima o njihovim porukama cilj je prevenirati ovisnost koja čovjeka zarobljava.
Na izložbi se zahvalila Aleksandra Grubač, predsjednica udruge „Prevencija“, a predstavili su ju mr.sc.dr.Jugoslav Gojković, predsjednik Udruge „Kameleon i Mreža“.

-I ovoga puta u programu su angažirani izuzetni ljudi koji su svojom kreativnošću uspjeli dočarati kakve se to boje nalaze u glavi „Krilatog konja“, tj. Pegaza, simbola pjesništva. To je taj konj koji u Tadijanovićevoj pjesmi sleti na pločnik i lupi kopitom. I u gradu ima otisaka njegovoga kopita sa porukama, recimo „Ulica te čuva“, „Stani iza munje“, „Nisi spaljen“,.. To je jedna konceptualna izložba koju smo realizirali zajedno sa udrugom „Prevencija“, a za cilj ima sve nas potaknuti i pozvati u ovom vremenu u kojemu nekamo prolazimo, da razmislimo o tomu što zapravo radimo u životu. Ovo nije napad ni na koga, nego izložba ima za cilj biti prijatelj ljudima. Onima koji uzimaju sredstva ovisnosti da ih podstakne da razmisle, jer i oni su isto kao i mi, na raskršćima na kojima želimo nešto unaprijediti. Tako su i poruke ovih postera, po mom mišljenju, fenomenalno aktualizirane likovnim oblikovanjem umjetnika-rekao je na otvorenju izložbe mr.sc.dr.Jugoslav Gojković, predsjednik Udruge „Kameleon i Mreža“.

Related Post