U povodu Dječjeg tjedna održan tradicionalni susret Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma s čelnicima grada

1549 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 4.  listopada  2018. – Danas je u povodu Dječjeg tjedna  u gradskoj vijećnici održano tradicionalno  druženje  djece  s čelnicima grada. Nije bilo gradonačelnika, ali su zato na susret  s  članovima  Dječjeg gradskog vijeća  i njegovom predsjednicom Željkom Zboril i  članovima Dječjeg foruma  došli njegovi zamjenici  Ivana Trupina i Borislav Vidošić.

Bio je više nego kurtoazan susret  jer su djeca i ove godine   propitivala gradske čelnike što poduzimaju da bi  djeci  u njihovom gradu bilo bolje. I ove godine bilo je i novih zahtjeva, ali i pohvala  jer su  ispunjena  obećanja  o novim  dječjim igralištima i  kinu na koje su dogu čekali i koje su  godinama na ovakvim susretima  tražili.

Sve  u vijećnici  pozdravila   je Verica Lukačević, predsjednica  Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška ističući da je i ovaj susret   jedna od planiranih aktivnosti u Dječjem tjednu. Većina  prisutne djece  po prvi put se  našla u  gradskoj vijećnici gdje, kako je rekla Verica Lukačević,  Gradsko vijeće donosi odluke vezane za naš grad, pa i one  koje se tiču djece.   Zahvalila se zamjenicima gradonačelnika  što će im reći kako funkcionira ured gradonačelnika i što odrasli rade. Zahvalila se i brojnim  volonterima i  školama   na suradnji  i doprinosu koji ulažu  u osmišljavanje  aktivnosti u  slobodno vrijeme djece.

U ime gradonačelnika  djecu su pozdravili njegovi zamjenici. Naglasili su da  Grad Nova Gradiška  realizira niz projekta od značaja za život  djece  i poboljšanje kvalitete njihovog života.

Ivana Trupina je naglasila da je Grad Nova Gradiška Grad „Prijatelj djece“ i da se  sve vrijeme radi na tome da se  opravda  naziv te zahtjevne titule. Čestitala je predsjednici  Društva „Naša djeca“ na požrtvovnosti, trudu  i radu koje  ulaže  za dobrobit djece i Društvu „Naša djeca“, koje  organizira  brojne  aktivnosti  s djecom i za djecu.

Borislav Vidošić je izrazio zadovoljstvo ovim susretom i zahvalio roditeljima, učiteljima i  Društvu „Naša djeca“  s kojim, kako je  rekao, Grad ima  jako dobru suradnju, jer se izvršna vlast trudi da djeci  omogući što bolje uvjete u vrtiću, za  školovanje i provođenje slobodnog vremena.

-Sve što je ova vlast obećala bit će izvršeno u našem mandatu- naglasio je  zamjenik gradonačelnika  Borislav Vidošić  i rekao  da će  sigurno biti postavljeno pitanje bazena, pa je unaprijed i odgovorio da će  bazen sigurno biti što je pozdravljeno aplauzom djece.

Lorena i Rebeka, članice Dječjeg gradskog vijeća su predstavile jednu od tri igre o Novoj Gradiški za koje vjeruju da će se djeci svidjeti i da će  uz njih provoditi svoje slobodno vrijeme igrajući se s prijateljima i  članovima obitelji.    Igre su  dio projekta  Dječjeg gradskog vijeća čiji su članovi  u prošloj godini prikupljali  podatke o kulturnim i povijesnim znamenitostima  našeg grada  i propirili svoje znanje o našem  gradu. Predstavile su igru  „Križić kružić“. Ostale dvije predstavit će na svečanoj sjednici u povodu Dana grada.

Na pitanja su odgovarali zamjenici gradonačelnika.  Uz  konstataciju da ih gradska vlast uvažava, kao i njihove potrebe, bilo je novih  zahtjeva, a neki su se i  ove godine ponavljali kao što je bio zahtjev za  ormarićima u školama i  još više dječjih igrališta. Najviše pitanja  odnosilo se na gradski bazen koji će se sigurno izgraditi, ali ne gradskim, već  kako im je objašnjeno, novcem iz  nekog od fondova. Učenici od 5. do 8. razreda   i ove su godine  govorili o nedostatku sadržaja za njihov uzrast. Čuli su za projekt „Grad za mlade – mladi za grad“  koji predviđa i  društveni Kulturni centar. Djecu je zanimalo  kako je to biti zamjenik gradonačelnika i kave su  njegove obveze.

Druženje u gradskoj vijećnici završeno je  podjelom slatkiša i zajedničkim fotografiranjem.

 

 

 

Related Post

POLITIČKA KRIZA I POSLJEDICE

Autor - 12/05/2016 0
Među onima koji su se pismeno obratili predstavnicima političkih stranaka i nezavisnih lista u Gradskom vijeću su i tri direktora…