U nedjelju oproštaj Cerničana sa sezonom

932 0

24. studeni 2011. U nedjelju Cerničani se opraštaju sa svojom

publikom i ovogodišnjom jesenskom sezonom. U odnosu na prošlu jesen kada su bili jesenski prvaci i na opće iznenađenje svih 18 klubova zasluženo slavili naslov najbolje momčadi lige, ove jeseni plasman je daleko skromniji. Kolo prije kraja jeseni Cerničani su na osmom mjestu sa 19 bodova , jedan manje od sedmoplasiranog imenjaka iz Antina, a bod više od devete Slavije iz Pleternice. Nogometaši Mladost su u proteklih 14 kola postigli 5 pobjeda i toliko poraza, uz 4 neodlučne utakmice. Imaju izjednačeni odnos datih i primljenih pogodaka (23). U nedjelju igraju, stoga, jako važnu utakmicu sa vrlo dobrom Slobodnicom koja drži četvrtu poziciju na tablici, 4 boda više od Cerničana i s još ambicija da preteknu drugo Belišće, ako bi, recimo, pobijedili u Cerniku. Međutim, Mladosti bi pobjeda mnogo značila, tim više, jer bi u slučaju pobjede, u što navijači iz Cernika vjeruju, Mladost bi mogla preteći imenjaka iz Antina, pa čak i šesti Oriolik, ako bi oni, recimo, izgubili. Naime, Mladost iz Antina imat će težak susret sa Otokom, a Oriolik protiv Višnjevca. Međutim, bez obzira na kalkulacije, Cerničanima odgovara jedina varijanta, a to je pobjeda. U tom slučaju imat će 22 boda, 6 pobjeda i pozitivnu gol-razliku, što bi zadovoljilo ambicije struke, pa i gledatelja, jer je takva projekcija plasmana i bila zamišljena na ovogodišnjem početku lige obzirom na drastično izmijenjeni sastav Mladosti.

Zanimljivo, Cerničani u prvih 7 kola nisu izgubili niti jedne utakmice, ali su odigrali 4 neodlučne utakmice (Antin, Otok, Našice i BSK), 3 put su pobijedili (Lipik, Đakovo) na domaćem terenu i jednu na gostovanju (Vukovar). U 8. kolu prvi put su izgubili i to u Oriovcu (2:3), zatim pobijedili Višnjevac (2:1) u Cerniku, pa izgubili u Županji (1:3) i po prvi put su bili poraženi u Cerniku (1:2) u 11. kolu od Belišća. Uslijedio je još jedan poraz od Croatije u Đakovu (0:1), slijedi pobjeda nad Slavijom (2:1), te prošle nedjelje poraz u Osijeku (1:2). Na redu je, dakle, pobjeda u nedjelju protiv vrlo dobre Slobodnice.

 

Ostaje najbolje rješenje: doći u nedjelju u Cernik u 13, 30 sati i pogledati zadnji prvenstveni susret ove jeseni i uvjeriti se koliko su to cernički nogometaši bili uspješni ove natjecateljske godine među 16 momčadi 3.HNL, Istok.

 

Na slici: pobjednički pogodak protiv Slavije u 13. kolu.

Related Post