U Pansionu „Slavonski biser“ održava se 9. sarmijada i provijada

1057 0

Autor Franjo Samardžić

Ako ne prije, večeras treba doći u „Slavonski biser“, družiti se i po popularnoj cijeni kušati sarme i prova koje su pripremili natjecatelji

NOVA GRADIŠKA, 6. travnja 2019. – U dvorištu Pansiona „Slavonski biser“, koji je tradicionalni domaćin, održava se u organizaciji Turističke zajednice garda Nove Gradiške i Udruge čuvari kulturne pučke baštine „Tkanica“ održava se danas poslije podne 9. Sarmijada i provijada. Ove se godine na ovoj jedinstvenoj gastronomskoj manifestaciji okupilo deset ekipa.
Dok sarma krčka u kotlićima i loncima, kušaju se delicije iz pušnica i prova, pije šljivovice,a uz svirku tamburaša pjeva i pleše.
Ako ne prije večeras treba doći u „Slavonski biser“, družiti se i po popularnoj cijeni kušati sarme i prova koje su pripremili natjecatelji. Prosudbeno povjerenstvo sigurno ni ove godine neće i imati lak posao i izabrati najbolju sarmu i provu.
I ovogodišnja sarmijada i provijada ima međunarodni karakter jer su tri ekipe došle iz susjedne BiH.

Related Post

Zimski uvjeti

Autor - 07/02/2012 0
Zatvoreni skelski prijelazi u Davoru i Svilaju, 30 posto Save jer pod ledom, a brodovi u zimovalištima Prema informacijama koje…