U potoku Šumetlica kod Visoke Grede pronađena jakna nestalog Darka Betlacha 

2260 0

Neslužbeno se doznaje da  je pronađena i njegova krvava košulja i jedna čizma 

 

 Foto Facebook 

 

NOVA GRADIŠKA, 16.  svibnja 2023. – I danas je nastavljena potraga za nestalim Darkom Betlachom iz Cernika koji je nestao 13. svibnja u poslijepodnevnim satima  na području Općine Cernik. Darko je bio u šetnji sa psom koji se vratio kući. Budući d Darko   nije došao kući obitelj je prijavila nestanak. Pokrenuta je opsežna potraga koja do sada  nije dala rezultata,  osim što je, kako je danas priopćila Policija brodsko-posavska u potoku Šumetlica, koji se  uslijed obilnih kiša pretvorio u opasan bujičar,  u Visokoj Gredi u posavskoj Općini Vrbje, 8 kilometara udaljenoj od Cernika,  pronađena njegova jakna. Neslužbeno se doznaje da je pronađena i njegova krvava košulja i jedna čizma. 

-Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju potragu za nestalom osobom sukladno objavi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba Nestale-osobe.  

Traganje za nestalim je započelo odmah nakon zaprimljene dojave o nestanku, u Policijskoj postaji Nova Gradiška, dana 13. svibnja, u 22.05 sati. U potrazi sudjeluju policijski službenici temeljne, kriminalističke i interventne policije kao i vodiči sa službenim psima, zajedno sa pripadnicima HGSS-a, dobrovoljnih vatrogasnih društava, lovačkih društava, odnosno udruga, mnoštvom mještana i drugih građana.  

Unazad dva dana pretraženo je nekoliko desetaka kilometara užeg i šireg područja od mjesta nestanka (Cernik), a pretragu dodatno otežavaju nepovoljni vremenski uvjeti (kiša).  

Jučer (15. svibnja), oko 18 sati,  u Visokoj Gredi, u potoku Šumetlica, pronađena je jakna, koja sukladno potvrdi člana obitelji pripada nestalom. 

Dosadašnje mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom nestalog te se nastavlja opsežna potraga za istim.

Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o nestalom da obavijeste najbližu policijsku postaju, odnosno nazovu na brojeve telefona 192 ili 112. Također, informaciju mogu dostaviti i putem e-maila na adresu nestali@nestali.hr

Related Post