BRAVO NOVOGRADIŠČANI: Biskup Antun čestitao trostrukim nacionalnim pobjednicima vjeronaučne olimpijade

289 0

U kategoriji osnovnih škola prvaci su učenici Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške pod vodstvom vjeroučiteljice Andrijane Petrović. U kategoriji pak četverogodišnjih srednjih škola ekipa Gimnazije iz Nove Gradiške pod vodstvom vjeroučitelja vlč. Marka Milakovića.

Autor Požeška biskupija

 

POŽEGA, 16. svibnja 2023. – Na nacionalnom natjecanju vjeronaučne olimpijade održanom u Pregradi i Tuheljskim Toplicama 9. i 10. svibnja 2023. pobijedile su ekipe učenika iz Požeške biskupije u svim trima kategorijama, što se rijetko događa. 

U kategoriji osnovnih škola prvaci su učenici Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške pod vodstvom vjeroučiteljice Andrijane Petrović. U kategoriji trogodišnjih srednjih škola prva je ekipa učenika iz Obrtničke škole u Požegi pod vodstvom vjeroučitelja Joze Glibe. U kategoriji pak četverogodišnjih srednjih škola ekipa Gimnazije iz Nove Gradiške pod vodstvom vjeroučitelja vlč. Marka Milakovića. 

U nedjelju, 14. svibnja 2023. godine, nakon slavlja svete potvrde u župnoj crkvi Kraljice svete krunice, u kojem je sudjelovala i krizmanica Ella Conjar iz pobjedničke ekipe novogradiške Osnovne škole,  biskup Antun Škvorčević pozdravio je nazočne pobjedničke ekipe, čestitao im na uspjehu i zahvalio za trud koji su uložili pripravljajući se za natjecanje.  Podsjetio je nazočne kako su 

Biskupiju u kategoriji osnovnih škola predstavljali učenici Ella Conjar i Korina Ljubičić iz Župe Kraljice Svete Krunice te Nikola Lovrić i Marta Pernar iz Župe Bezgrješnog začeća BDM iz Nove Gradiške. U kategoriji četverogodišnjih srednjih škola natjecali su se vjeroučenici Edi Conjar i Domagoj Ivanišević iz Župe Kraljice Svete Krunice, Nastja Lovrić iz Župe Bezgrješnog začeća BDM te Monika Delić iz Župe sv. Vida u Okučanima. U natjecateljskoj ekipi trogodišnjih srednjih škola bili su Karlo Bušić, Katarina Pavlić, Vinko Peula i Anamarija Skorup iz Obrtničke škole Požega. 

Biskup je potom vjeroučiteljici Andrijani Petrović i vjeroučitelju Marku Milakoviću uručio medalje s  biskupskom plaketom kao zahvalu i priznanje za vodstvo i praćenje učenika do ostvarenog uspjeha te što su u vjerničkom svjetlu predstavili Požešku biskupiju na Vjeronaučnoj olimpijadi. Trećoj pobjedničkoj ekipi biskup Antun će također dodijeliti spomenutu plaketu s pismom zahvale za pobjedu na natjecanju.

                             

Related Post

Obilježen dan europskog broja 112

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, rekreativno trčanje organizirali su Ministarstvo…