U subotu atletska “limačijada” u Novoj Gradiški

603 0

6. lipanj 2011. – Atletski klub „Nova Gradiška“ u subotu 11. lipnja

priređuje svoju tradicionalnu „limačijadu“, prvenstvo Hrvatske u atletici za mladež gdje se svake godine okupi približno stotinjak mladih atletičara i atletičarki. Nova Gradiška je godinama organizator tog masovnog natjecanja, jedini te vrste u Hrvatskoj. I ove godine očekuje se dolazak brojnih atletskih ekipa u Novu Gradišku. Zadnji rok za prijavu je utorak 7. lipnja na fax:042(232-073) ili 035(363-761). Moguće se prijaviti izravno tajnici AK Sandri Ivanović na mobitele 098-315-213 ili 091 – 506-0017. Može se koristiti i e mail adresa.

Pravo nastupa imaju limači i limačice rođene 2000. godine i mlađe, a prijaviti se može 5 limača/čica, pa čak i dvije ekipe. Boduju se 4 najuspješnija. Svaki natjecatelj nastupa u 3 discipline (troboj), dok je štafeta zasebna disciplina. Kod skokova i bacanja svaki natjecatelj ima pravo na 3 skoka. Mjerenje rezultata i obrada podataka je elektroničko. Obzirom da je podloga atletske staze asfaltna, nastupa se u tenisicama. Jedna od obveza natjecatelja je da moraju nastupiti u svojim klupskim dresovima. Od disciplina su kao i proteklih godina: 60 m, skok u dalj zona, bacanje vorteksa, te štafeta 4×100 metara. Bodovanje je pojedinačno i ekipno, a pojedinačno bodovanje je prema IAAF višebojskim tablicama svaka od 3 discipline troboja. Štafete se ne boduju. Domaći Atletski klub će podijeliti vrojne nagrade najuspješnijima: medalje dobivaju prva 3 natjecatelja u svakoj od disciplina troboja, a pehare prva tri najbolja u troboju. Uz to medalje će primiti i 3 najbrže štafete kod limača i limačica, a pehare će primiti i 3 najbolja kluba u obje konkurencije.

Natjecanje počinje u 10 sati na stadionu Sloge, ponovit ćemo, u subotu 11. lipnja. Na slici: novogradiški članovi i članice Atletskog kluba sa svojim voditeljima.

Related Post