UBILA GA STRUJA

1646 0

NOVA GRADIŠKA, 26. srpanj 2012. – Jutros oko 8,40 sati na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški poginuo je D.J. iz Vođinaca (34), radnik tvrtke Posit d.o.o. iz Zagreba koja je obavljala poslove na održavanju kontaktne mreže.

 

Kako neslužbeno doznajemo bojao je stup na koji se popeo gdje ga je ubila struja. Navodno je visoki napon bio isključen, a nesretni radnik se uhvatio za, kako neki tvrde, povratni vod. Nakon strujnog udara pao s vrha stupa i na mjestu preminuo.

U konzultaciji sa državnim odvjetništvom policija obavlja očevid, kojim će se utvrditi važne činjenice i okolnosti ovog događaja. Poginuli radnik je je radnik tvrtke POSIT d.o.o za projektiranje, proizvodnju i montažu elektrotehničkih uređaja u vlasništvu HŽ-a.

 

Priopćenje HŽ HOLDING-a:

 

“Dana 26.07.2012. u 8.40 sati u kolodvoru Nova Gradiška, prilikom izvođenja radova na bojanju portala stupova kontaktne mreže uslijed udara struje usmrćen je 34-godišnji radnik tvrtke kćeri POSIT d.o.o.

Očevid obavljaju policijski službenici PU brodsko-posavske PP Nova Gradiška i inspektor zaštite na radu iz Slavonskog Broda. Uz djelatnike MUP-a internu će istragu provesti istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture te utvrditi okolnosti nesretnoga slučaja.

Uprave društava u sklopu HŽ-ova holdinga izražavaju iskrenu sućut obitelji poginulog radnika”, stoji u priopćenju.

Related Post