UČINILI SVOJ DOM SIGURNIJIM: Građani ove godine predali 154 komada vatrenog oružja, 6070 komada streljiva i 7 kilograma eksploziva.

125 0

Foto PUBP

SLAVONSKI BROD, 12. travnja 2021. – Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje (pištolji, puške, poluautomatsko i automatsko oružje, vojno oružje, eksplozivna sredstva, bombe, streljivo i ostalo oružje) imaju obavezu i mogućnost prijaviti posjedovanje takvog oružja policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje. Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja i dalje je aktualna, te pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje bez sankcija.

Od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine, brojni građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji te pozvali policijske službenike, koji su na siguran način od građana preuzeli: 154 komada raznog vatrenog oružja (automatsko, rasprskavajuće, dugo i kratko), 6070 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 7 kilograma eksploziva.

U istom vremenu prošle godine, policijski službenici su od građana preuzeli 113 komada raznog vatrenog oružja, 1818 komada streljiva i 1,8 kilograma eksploziva.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim!

Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja, te na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

Dragovoljnom predajom oružja koje nedozvoljeno posjeduju, građani će izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije, riješiti se „uljeza“ iz svog doma, te ga učiniti sigurnijim i sretnijim mjestom za život.

Related Post