UDRUGA „CHERNIK CAMPUS“

1115 0

Putopisno predavanje i promocija knjige „1000 dana proljeća“

CERNIK, 21. listopad 2014. – Uz nacionalnu inicijativu mladih „Campus space journey“,izgradnju i uređenje igrališta za odbojku na pijesku u Cerniku,

te „Kino pod zvijezdama“, članovi Udruge „Chernik Campus“ u suradnji sa HPD „Strmac“ organiziraju još jedno specifično događanje kakvo na našem području nije uobičajeno.

U petak 24. listopada u planinarskom domu na Strmcu, s početkom u 19 h održati će se putopisna večer, a zvijezda večeri biti će mladi hrvatski putopisac Tomislav Perko.

 

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, koje je nazvao – 1000 dana ljeta. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.

 

Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvidio je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj, kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao.

 

Tomislav Perko je putnik, putopisac, a mnogi ga se sjećaju i kao nesuđenog osvajača „najboljeg posla na svijetu“. U sklopu svoje jesenske turneje posjetiti će i Općinu Cernik, te održati predavanje i predstaviti svoju novu knjigu na neubičajenoj, ali vrlo prikladnoj lokaciji planinarskog doma na Strmcu. Stoga, dodjite i poslušajte iskustva ovog 29-godišnjeg mladića koji je odlučio izaći iz okvira svakodnevice.

 

Kako bi omogućili dolazak što većem broju posjetitelja, Udruga „Chernik Campus“ organizirala je i prijevoz do planinarskog doma koji će prevoziti posjetitelje u dva termina: 18:15 h i 18:40 h s polaskom kod sata na gradskom korzu.

 

Potporu u organizaciji i provedbi putopisne večeri, pružila je Općina Cernik i Turistička zajednica Općine Cernik.

 

Pridružite nam se jer, tko zna, možda vas ponuka da se i sami upustite u sličnu avanturu!

(Udruga „Chernik Campus“)

Related Post

KREATIVNO DRUŽENJE

Autor - 14/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2012. – U suradnji s Mrežom slijepih RH, a uz potporu Grada Nova Gradiška i gradske…