UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

1546 0

NOVA GRADIŠKA, 8. svibnja 2014. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška održala je jučer u Gradskoj knjižnici prezentaciju projekta „Europa i mi“. Predavač je bio Josip Bošnjak, tajnik udruge.

Prezentacija je održana u sklopu projekta „Gluhi u EU“ povodom Europskog tjedna u Brodsko-posavskoj županiji, a u suradnji s Upravnim odjelom za razvoj i europske integracije i Savjetom za europske integracije BPŽ.

 

Josip Bošnjak je govorio o dosadašnjim projektima koje je udruga provela kroz program „Mladi na djelu“, te otvorenim natječajima za sudjelovanje u projektima koji su odobreni od strane Europske komisije. Predstavio je mogućnosti koje se nude mladima kao europskim građanima s naglaskom na socijalnu uključenost i jačanje aktivizma mladih kroz organizacije civilnog društva u lokalnoj zajednici.

 

-Socijalna uključenost mladih u lokalnoj zajednici kao jedna od temeljnih vrijednosti Europske Unije se nerijetko ostvaruje kroz udruge kao činitelje održive društvene promjene. Stoga se želi mladima približiti mogućnost aktivnog sudjelovanja u aktivnostima udruga, predstaviti izazove i probleme s kojima se organizacije civilnog društva susreću u svom radu i osvrnuti se na primjere dobre prakse – kazao je Josip Bošnjak.

Related Post