Udruga gluhih

877 0

NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2012. -i nagluhih Nova Gradiška od 1.1.2012. godine započela je s provedbom projekta “NOVI POČETAK – NEW START” koji će trajati do 1. lipnja ove godine. Program je vrijedan 100.000 kuna.

 

-Globalna ekonomska kriza rezultirala je porastom nezaposlenosti i siromaštva te smanjila gospodarske aktivnosti. Kriza je dovela do promjena u društvu, ugrozila ekonomska i socijalna prava građana/i, utjecala na smanjenje kvalitete života ograničavanjem dostupnosti zdravstvenih, kulturnih i obrazovnih sadržaja, te dodatno ugrozila skupine sa povećanim rizikom od siromaštva i socijalne isključenosti

 

(“rizične skupine”). Stoga je iDEMO Institute for Democracy / Otvoreno društvo Hrvatska odlučilo podržati projekt Udruge gluhih i nagluhih Nova gradiška “NOVI POČETAK” koji za cilj ima kroz individualna savjetovanja i organizirane seminare, radionice pružiti osnovne preduvjete mladim gluhim i osobama koje slabije čuju ( do 40 godina) za prevladavanje problema zapošljavanja, samozapošljavanja, školovanja i uključivanja u život lokalne zajednice. Ozbiljnim i organiziranim pristupom povećala bi se dostupnost informacija u oba smjera – sukladno potrebama i mogućnostima gluhe osoba –obrazlaže ciljeve projekta njegov voditelj Josip Brozović,mag.iur.

 

Udruga gluhih i nagluhih obavještava članove koji pohađaju osnovnu i srednju školu, ili članove koji imaju djecu koja pohađaju osnovnu i srednju školu, da se jave u udrugu radi organiziranja aktivnosti Pomoć u učenju-socijalna integracija. U sklopu navedene aktivnosti socijalni pedagog Katarina Ruškan će raditi s našim najmlađima kako bi im pomogla u uspješnom obavljanju školskih zadataka i boljoj integraciji.

 

Također, moguće je ugovoriti individualne sastanke socijalnog pedagoga s djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu u svrhu lakšeg nošenja s problemima diskriminacije i stigmatizacije s kojim se svakodnevno susreću što od strane svojih razrednih kolega, što od strane profesora i učitelja.

 

Udruga obavještava članove zainteresirane za tečaj informatike, koji traje 120 sati, da se nakon završetka tečaja polaže se ispit. Svi koji uspješno polože završni ispit dobivaju uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu.

 

Za više informacija kontaktirajte Udrugu.

Josip Brozović,mag.iur.

Project manager

www.ugng.hr

udruga.gluhih.ng@gmail.com

T:00385(0) 35 333 115

F: 00385(0) 35 361 326

Related Post