Udruga „Suncokret“ partner u projektu „Zajednički kroz život“ dobila osobni automobil

596 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3. rujna 2020. – Novogradiška udruga s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ niz je godina u raznim projektima partner Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar i Udrugom osoba intelektualnim teškoćama Istre. Zajedno s Centrom za inkluziju i podršku u zajednici ove su godine započeli novi projekt koji se od 1.svibnja 2020. do 1. svibnja 2022. godine provodi pod nazivom „Zajednički kroz život“.

Kako doznajemo od Kate Vukšić, predsjednice Udruge „Suncokret“ svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Ovih dana u udruzi očekuju da im se u sklopu provedbe projekta isporuči osobni automobil u vrijednosti oko 100.000 kuna. Kako kaže predsjednica koristit će se za potrebe realizacije projekta i potrebe članova udruge, a posebno za njihovo volontiranje i edukaciju.

Related Post