UDRUGA VOLONTERA NOVA GRADIŠKA OBILJEŽILA MEĐUNARODNI DAN ŽENA

1036 0

Predstavile se Novogradiščanke koje svakodnevni život posvećuju obitelji i imaju vremena, snage, volje i znanja, da se angažiraju u raznim djelatnostima i djeluju na dobrobit svoje obitelji i zajednice u kojoj žive

 

NOVA GRADIŠKA, 7. ožujak 2015. – Udruga volontera Nova Gradiška organizirala je sinoć u Domu kulture, pod nazivom „Žene ženama“, prigodni program i zajedničko druženje u povodu Međunarodnog dana žena.

Bila je to prigoda da se predstavi 9 Novogradiščanki, uspješnih žena, koje svakodnevni život posvećuju obitelji i imaju vremena, snage, volje i znanja, da se angažiraju u raznim djelatnostima i djeluju na dobrobit svoje obitelji i zajednice u kojoj žive.

Ponaosob, sve su to bile priče o životu, životnoj upornosti i emancipaciji žene, koje su ponajprije bila u rukama njih samih i opredjeljenju da dobro organiziraju svakodnevni život i iskoriste mogućnosti koje im pruža društvo, osobna nadarenost i znanje.

U razgovoru s voditeljicom Ivankom Herceg svoj svakodnevni život predstavile su dr. Vesna Oršulić, mr. Ljiljana Lukačević, Zdenka Žulj, Katarina Čavlina, Sonja Tkalčec, Simonida Tarbuk, Evica Kraljić, Dragica Grgurić, Marijana Ivanišević-Herceg i Štefica Sigurnjak.

Svoj doprinos ovom druženju dale su vizažistica Ljiljana Šoh, aranžerka cvijeća Ivopna Smolić i pletilja Dragica Grgurić.

Bilo je to hvalevrijedno druženje, organizirano u povodu Međunarodnog dana žena, na kome je Udruga volontera Nova Gradiška predstavila samo jedan dio Novogradiščanki koje svojim svakodnevnim aktivnostima ostavljaju neizbrisiv trag u životu svojih obitelji i našeg grada, a ukupnom društvu šalju poruku o doprinosu i uspjesima koji žene daju u ekonomskom, socijalnom i političkom životu. Zbog toga, dakako, zaslužuju poštovanje, ljubav i priznanje.

Marija Karlovčan–Subić, ravnateljica POU MAR, koje je bilo suorganizator ovog druženja, pozdravila je sudionike, a svoj doprinos ovom ugodnom događaju dali su Pjevačka skupina “Slavča”, Milenko Divjak i učenici Glazbene osnovne škole.

 

Fotografije: Zvonimir Kraljić, Momir Divjak, Franjo Samardžić

Related Post