UDRUGA ZA KREATIVNI RAZVOJ „CHERNIK KAMPUS“

1017 0

CERNIK, 9. srpanj 2013. – U organizaciji Udruge za kreativni razvoj „Chernik Campus“ iz Cernika, a pod pokroviteljstvom Brodsko posavske županije i Općine Cernik, dana 20.07.2013. godine (subota) pokraj Kulmerovog dvorca u Cerniku,

po prvi puta održati će se kino projekcije na otvorenom.

 

Inicijativa za organizacijom i provedbom ovakvog događanja potekla je iz činjenice da nekadašnje novogradiško kino ne radi već godinama, te da su stanovnici Općine Cernik ali i šireg novogradiškog područja uskraćeni za ovu vrstu društvenih sadržaja. Projekt „Kino pod zvijezdama“ osmišljen je kao događanje koje će doprinijeti unapređenju kulturno – zabavnih sadržaja na području Općine Cernik, ali i kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena djece i mladih.

 

Program započinje u 21:00 h projekcijom animiranog filma „Madagascar 3“ sinkroniziranog na hrvatski jezik, kako bi i našim najmlađim stanovnicima omogućili poseban doživljaj kina na otvorenom. Zatim slijedi hrvatski igrani film – komedija „Sonja i bik“, redateljski prvijenac Vlatke Vorkapić iz 2012. godine koji je ostvario najbolje kino otvaranje hrvatskog filma u posljednjih deset godina.

 

Tehnička realizacija projekta povjerena je tvrtki VIA SOLIS d.o.o. iz Zagreba koja je generalni zastupnik za prodaju i najam “Airscreen” filmskog platna koje predstavlja vrhunac audio-video tehnologije koja se koristi na svim renomiranim filmskim festivalima, a specijalno je dizajnirano za održavanje projekcija na otvorenim prostorima.

 

Osnovna ideja ovoga događanja je pružiti posjetiteljima jedinstven doživljaj kina pod zvijezdama. S obzirom da se ulaznice ne naplaćuju, svi posjetitelji mogu potpuno besplatno uživati u atraktivnom kinu na otvorenom.

 

Sponzor „Kina pod zvijezdama“ je tiskara „Roka“ iz Novske, a medijski pokrovitelji su Radio „Bljesak“ Okučani, te Radio Nova Gradiška.

Related Post