UDRUGE U AKCIJI – OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE

1414 0

BODOVALJCI, 7. srpnja 2010. – Trisdesetak članova Udruge za održivi razvoj sela „Šor“, Braniteljske poljoprivredene zadruge Stara Kapela i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ Nova Gradiška okupilo se u Bodovaljcima na jednoj u nizu akcija koje zajednički organiziraju u cilju pomoći lokalnim zajednicama. Zatekli smo ih kako obijaju staru žbuku sa zgrade Područne škole Bodovaljci.

– Odazvali smo se pozivu Igora Jurišića, općinskog načlenika u Vrbju i obijanjem stare žbuke na školskoj zgradi u namjeri da smanjimo ukupan trošak obnove škole. U ovoj akciji sujelovati će u dva dana pedesetak članova ove tri udruge. Do sada smo zajednički očistili okoliš oko crkve u Gornjem Lipovcu, obili staru žbuku sa crkava u Vrbju i Bodovaljcima, očistili divlja odlagališta otpada oko Eko-etno sela Stara Kapela, a u tri navrata sudjelovali smo na obnovi fasade franjevačkog samnostana u Cerniku – kaže Antun Staklarević, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“. Dodaje da si članovi udruga međusobno pomažu, a do sada su srušili i nekoliko starih kuća. Pripremaju se za utređenje korala za konje u Staroj Kapeli.  

– Sa Udrugom specijalne policije „Zebre“ brzo smo se dogovorili oko akcije. Ovo je velika pomoć u obnovi škole i za našu općinu. Ljudi se maksimalno zalažu i zahvalni smo im jer su znatno umanjeni troškovi obnove fasade, koji će sada stajati 80 umjesto 200 tisuća kuna, koliko je bilo po proračunu. Zadvoljni smo što se škola u Bodovaljcima postupno obnavlja. Prošle godine obnovljeni su podovi u dvije učionice i izmijenjena stolarija zahvaljujući angažiranju Marije Petričević, ravnateljice OŠ „Vladimir Nazor“ iz Adžamovaca, u čijem sastavu je područna škola u Bogovaljcima – kaže općinski načelnik Igor Jurišić. Obnovu područne škole u Bodovaljcima financira Brodsko-posavska županija.  

Antun Staklarević  i  Igor Jurišić

 

Related Post

Udruga gluhih

Autor - 02/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2012. -i nagluhih Nova Gradiška od 1.1.2012. godine započela je s provedbom projekta “NOVI POČETAK –…