ULTRAMARATON VUKOVAR – SREBRENICA

517 0

ZAGREB, 6. srpnja 2015. – Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 5 – 11. srpnja/jula 2015. organizira IV. Ultramaraton na relaciji

Vukovar-Srebrenica. Ultramaraton se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar – Kitarović.

 

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek, dvadeset godina nakon rata, ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

 

U IV. Ultramaratonu će sudjelovati četiri hrvatska branitelja, Duško Štrbac iz Zagreba te Elvir Rakipović, Robert Kasumović i Branimir Keler iz Osijeka. Pored navedenih branitelja sudjeluju i doc.dr.sc.Dražen Ćućić iz Osijeka, studenti Domagoj Šeremet iz Vukovara i Alen Čokić iz Županje. Maratonci će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

 

Polazak je predviđen 6. srpnja/jula 2015. godine u 9,00 sati iz Memorijalnog centra Ovčara.

Related Post

NESTALE OSOBE

Autor - 07/04/2012 0
NENO Novosti je glasnik Nacionalne evidencije nestalih osoba – NENO kojeg objavljujemo svakog petka i donosimo vam profile osoba čiji su nestanci u…