ŠUMA OKOM ŠUMARA – GORAN DORIĆ, MARKO KUMIĆ I HRVOJE ČELIKOVIĆ IZLAŽU U NEW YORKU

1100 0

NOVA GRADIŠKA, 27. studeni 2010. – Kako doznajemo od Maria Bošnjaka, predsjednika novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva, početkom 2001. godine u zgradi UN-a u New Yorku na izložbi fotografija, kod nas poznatog ciklusa „Šuma okom šumara“, koja će tamo biti postavljena u povodu Svjetske godine šuma, naći će

se i fotografije našeg sugrađanina Gorana Dorića, te Marka Kumića iz Cernika i Hrvoja Čelikovića iz Rešetara. Na inicijativu Hrvatskog šumarskog društva naša delegacija pri UN-a predložila je da se 2011. godina proglasi Svjetskom godinom šuma, što je u UN-a i prihvaćeno. Vjerujemo da će fotografije, koje su i Novogradiščani imali priliku vidjeti na ovogodišnjoj izložbi postavljenoj u Domu kulturu za vrijeme Novogradiškog glazbenog ljeta, oduševiti sve one koji ih budu vidjeli u zgradi UN-a, jer šumari, osim što su dobri gospodari šumskim blagom, u sebi, kao trojica naših sugrađana, nose i umjetničku notu. Da su dobri promatrači i da opažaju ljepotu šume i detalje koji fasciniraju, svjedoče njihove fotografije.

Dodajmo da je Goran Dorić, dipl. ing. šumarstva, član Foto kluba F 4 Nova Gradiška, ove godine bio prvonagrađeni na 7. Bjelovarskom salonu umjetničke fotografije „Šuma okom šumara“.  

 

 

Related Post