ŽUPA SVETE MARIJE MAGDALENE UŠTIVICI

640 0

ŠTIVICA, 7. prosinac 2014. – U župi svete Marije Magdalene Štivica, djeca i mladi okupljaju se i aktivno rade već nekoliko godina. Aktivnosti je inicirala i s njima provodila studentica teologije, Marina Dedoević.

Ove jeseni je diplomirala i još aktivnije nastavila raditi. U suradnji sa župnikom, uvježbavali su igrokaze, obilazili stare i nemoćne, organizirali radionice, biciklijade, s drugim župljanima odlazili na hodočašća i sl.

 

Na početku adventa uz crkvu su izradili veliki adventski vijenac, upriličili program uz svetog Nikolu, ovih dana će u cintoru urediti jaslice, za Božić će, zajedno sa Župnim pastoralnim vijećem, kititi borove u crkvi, ali spremaju se i za „Betlemaše“. Naime, prošle godine su zajedno posjetili, u povodu Božićnih blagdana, stare i usamljene u župi, donijeli im skromni dar i podijelili vrijeme s njima u razgovoru. Slično su činili i nakon radionica, kojima su sudjelovali u prikupljanju novca za potrebe župnog Caritasa.

 

Sada se pripremaju za običaj „Betlemaša“, kada će, kostimirani, ponovo uljepšati prosinačke dane starijim župljanima, koji žive u obiteljima ili u domovima za stare i nemoćne. Tako će štivička mladež, koju u župi od milja zovu „Djeca i mladi iz Magdale“, ponovo doživjeti radost darivanja i korisno provesti vrijeme blagdana.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE

Autor - 08/09/2014 0
POŽEGA, 8. rujan 2014. – Pred početak nove školske godine, 7. rujna Caritas Požeške biskupije organizirao je podjelu knjiga školskoj…

GODINA MILOSRĐA

Autor - 10/03/2016 0
KOVAČEVAC – U okviru svojih korizmenih pastorlano-karitativnih programa Godine milosrđa požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je 9. ožujka prognaničko naselje…