ŽUPA SVETOG ILIJE PROROKA

892 0

ORUBICA – Od 30.lipnja do 2.srpnja u Orubici je održano već tradicionalno, peto po redu „Dječje ljeto“ koje je ove godine okupilo tridesetak djece i mladih. Tijekom programa koji se odvijao u dvorištu uz župnu crkvu u Orubici,

mladi su za djecu organizirali razne igre, vježbali su duhovne pjesme i učili o duhovnosti blaženog Ivana Merza. Merz je i bio tema razmatranja ovogodišnjeg ljeta.

Organizacija Dječjeg ljeta ove je godine pripala mladim animatorima iz Orubice, koji su kroz četiri godine bili sudionici istog, a prošle, 2015. godine, kroz učenje i formaciju na ljetovanju u salezijanskoj župi na Kmanu u Splitu prikupili su znanje i stekli iskustvo za organizaciju dječjeg ljeta u svojoj župi.

Ono je bilo namijenjeno djeci uzrasta od 1. do 8. razreda osnovne škole, a animatorice- Ines Štivičić, Ana Tomić, Lorena Svilić, Marta Svilić, Ana-Marija Agić i animator Nikola Tomić pripremili su program podijeljen u tri djela. Jutro je bilo namijenjeno pjesmi, molitvi i plesu. Poslijepodnevni program pripao je vodenim igrama, a večernji je obuhvaćao i svetu misu. Orubičkim „Dječjim ljetom“ ne završavaju aktivnosti mladih župe svetog Ilije proroka. Naime, oni će od 23. do 30. srpnja ove godine ljetovati s mladima iz drugih župa i krajeva u salezijanskoj župi na Kmanu u Splitu. (Višnja Mikić)

Related Post

ADVENTSKI OBIČAJ U BATRINI

Autor - 27/11/2015 0
BATRINA – U Batrini, filijali novokapelačke župe, ustalio se lijep adventski običaj, a počet će sutra. Naime u predvečerje svake…