ŽUPAN I GRADONAČELNIK POSJETILI GRADILIŠTE ZGRADE ZA JAVNO ZDRAVSTVO

947 0

Ovim se projektom, rješava i hitna pomoć što je jako bitno jer znamo da je tu bilo određenih problema. U prostoru u kojem je sada hitna pomoć biti će objedinjen bolnički hitni prijem,

tako da se sve ono što zakon o zdravstvu predviđa ovim projektom i realizira – kazao je župan Danijel Marušić

 

NOVA GRADIŠKA, 18. listopada 2013. – Zajedno s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, koje je predvodio ravnatelj Ante Cvitković, danas su gradilište zgrade Zavoda za javno zdravstvo posjetili i upoznali se s tijekom radova Župan Danijel Marušić sa zamjenicima Dunjom Magaš i Davorom Vlaoviće, predsjednik županijske Skupštine Pero Ćosić, te gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović sa zamjenikom Dariom Banom.

 

Sredinom rujna počela je izgradnja nove zgrade za javno zdravstvo u krugu Opće bolnice Nova Gradiška. Ukoliko dozvole vremenske prilike radovi bi se trebali završiti u roku od osam mjeseci.

-Riječ je o dugo pripremanom projektu u kome smo imali podršku našeg osnivača Brodsko-posavske županije. Vrijednost projekta je oko 6,5 milijuna kuna, a ukupno s PDV-om 8,1 milijun kuna. U toj će zgradi, pored hitne pomoći, bit smještene službe za epidemiologiju i školsku medicinu te javno zdravstvo, a vjerujemo, nakon razgovora s HZZO-om i prevencija ovisnosti.

Dobili smo odobrenje od Ministarstva zdravlja da dio viška prihoda koji smo ostvarili koristimo za ovaj projekt čija je procijenjena vrijednost na natječaju bila 7,4 milijuna kuna plus PDV. Između šest ponuditelja izabran je onaj s najnižom cijenom. Zemljište smo dobili odlukom Opće bolnice Nova Gradiška – kazao je Ante Cvitković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije.

-Mogu reći da se Ovom se prilikom zahvaljujem ravnatelju gospodinu Anti Cvitkoviću i gradonačelniku Nove Gradiške Željku Bigoviću. Ovim se projektom, rješava hitna pomoć što je jako bitno jer znamo da je tu bilo određenih problema. U prostoru u kojem je sada hitna pomoć biti će objedinjen bolnički hitni prijem, tako da sve ono što zakon o zdravstvu predviđa se s ovim projektom i realizira – kazao je župan Danijel Marušić.

 

-Izuzetno sam zadovoljan jer nakon dugo vremena vidim jednu veliku dizalicu na području grada Nove Gradiške. Zadovoljstvo mi je jer će Županija brodsko-posavska i Zavod za javno zdravstvo brodsko-posavske županije uložiti značajna sredstva. Doći će do otvaranja novih radnih mjesta i svako radno mjesto, bilo da se radi o pet ili deset radnih mjesta u gradu Novoj Gradiški je zadovoljstvo za mene kao gradonačelnika. Uz to će se stvorit kvalitetni uvjeti za rad službe za javno zdravstvo u kojoj će biti dva tima školske medicine, izvanbolnička prevencija i drugo. Smatram da je to velika stvar za Novu Gradišku jer će se izmjestiti i timovi hitne pomoći i obiteljske medicine. Služba za javno zdravstvo će dobiti prekrasne uvjete za rad. Svatko tko bude tu radio imat će veliko zadovoljstvo kao i pacijenti koji će dolaziti – kazao je gradonačelnik Željko Bigović i dodao da je Grad Nova Gradiška kao potporu ovom projektu investitora oslobodila komunalne naknade u visini od 50 posto, dovela vodovod i kanalizaciju na parcelu, a urediti će pristupne ceste i povezati objekt bolnice s novom zgradom Zavoda za javno zdravstvo.

Related Post

Birački spiskovi

Autor - 24/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2012. –  Euroskeptici koji tvrde da je referendum o pristupanju Hrvatske EU bio nelegitiman, navode više…