PRVO OBRAĆANJE DOC. DR. ZORANA JUKIĆA, NOVOG PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA

1039 0

Ne bi trebali ulaziti u neke rasprave koje će nas još više odvajat, koje će još više ometat rad. Gradsko vijeće treba, mora i bit će konstruktivno što se tiče, nazovimo, vladajućih i što se tiče, nazovimo, oporbe, jer smo mi jedno Gradsko vijeće za jedan grad, za Novu Gradišku.

 

NOVA GRADIŠKA, 1. lipnja 2016. – Nakon što je izabran za predsjednika Gradskog vijeća vijećnicima, gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovoj zamjenici Vesni Đapić, povjereniku Vlade Krunoslavu Glavaču i ostalim nazočnim na sjednici obratio se obratio doc. dr. Zoran Jukić.

-Ovim činom konstituiranje Gradskog vijeća nije do kraja završeno, moram priznat iz nekih ne baš jakih i važnih razloga, ali smatram da ovim izborom sve te nebitne i nevažne razloge možemo zaboraviti i možemo krenuti s normalnim radom gradske uprave.

 

Prihvatio sam ovo mjesto isključivo zbog interesa građana grada Nove Gradiške. Ne možemo sebi dopustit takav luksuz da idemo ponovno na izore, koji koštaju, ali ne samo da koštaju financijski, već odlažu poslove koje gradska uprava mora raditi za što su potrebne Odluke Gradskog vijeća.

 

Dugo godina sjedim u ovoj dvorani i ovo mi je treći mandat člana Gradskog vijeća. Moram priznat da nikad nisam tu primijetio ni lijevih, ni desnih, unatoč tomu što se sjedi na lijevoj i desnoj strani i unatoč tome što neki preskaču s lijeve ili desne strane.

 

Mi smo svi građani Nove Gradiške. Iskreno govoreći, mi smo tu zbog komunalnih problema i gradskih problema. Mi ne rješavamo državnu politiku, ali se, nažalost, nekada ta državna politika zrcali i na naš rad.

 

Mi moramo raditi u interesu našega grada za sve ono za što je predviđeno da radi gradska uprava. To su gradski komunalni problemi i slikovito rečeno, svejedno je da li će kanalizacija ići lijevom ili desnom stranom ulice. Bitno je da je naš grad čist.

Do sada smo uspijevali ovdje, uglavnom, imati jedan minimum zajedništva i moramo na tome ustrajati i odraditi ovih manje od godinu dana koliko nam je ostalo do lokalnih izbora. Ne bi trebali ulaziti u neke rasprave koje će nas još više odvajat, koje će još više ometat rad. Gradsko vijeće treba, mora i bit će konstruktivno što se tiče, nazovimo, vladajućih i što se tiče, nazovimo, oporbe, jer smo mi jedno Gradsko vijeće za jedan grad, za Novu Gradišku.

 

Problema ima, sigurno ih nećemo moći riješiti sve, ali ćemo riješiti one koje smo u stanju riješiti, one koji su u principu rješivi. Mislim da ima snage, ima potencijala u ovim vijećnicima ovdje da iznesu sve te probleme.

 

Kažem, kako sam bio u dva saziva Gradskog vijeća. Ovo nam je, po meni, jedan od najkvalitetnijih sastava ljudi koji čine ovo Gradsko vijeće, što se tiče obrazovanja i što se tiče poduzetničkih uspjeha, a i što se tiče odnosa prema zajedničkim interesima. Vjerujem da ovo Gradsko vijeće, koje ima i bivše gradonačelnike i koje ima iskusne ljude u lokalnoj politici neće ovih 9 mjeseci propustiti, a da neće imati pravih rezultata.

 

Moram ovdje spomenuti i medije. Kao i uvijek do sada lokalni mediji su promicali lokalnu demokraciju i to ne od danas i jučer, nego od konstituiranja nove hrvatske države, pa i prije. Ovdje se ne bih htio zahvaljivati pojedinačno medijskim kućama poimence, ali bih se zahvalio onima, koji su tu najduže i najupornije davali svoj nesebičan prilog, do onih koji su se pojavili prije nekoliko godina na lokalnom i regionalnom nivou, ali koji snažno utiču na promicanje demokratskih procesa, koji su naravno neophodni i u našoj lokalnoj zajednici. Ovo Gradsko vijeće i gradska uprava će i dalje, sukladno svojim mogućnostima, materijalno pomagati medije.

 

Svima vam se zahvaljujem što ste došli u punom sastavu. S ovim bih i zaključio današnju konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća – kazao je doc. dr. Zoran Jukić.

Related Post

Zimski uvjeti na cestama

Autor - 03/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2012. – Policijska uprava brodsko-posavska savjetuje vozače da u zimskim uvjetima voze oprezno te da poštuju…