ŽUPAN U BRISELU

1731 0

SLAVONSKI BROD, 4. travnja 2014. – Od 2 travnja, u Briselu se održava 106. plenarno zasjedanje odbora regija na kojem sudjeluje i brodskoposavski župan Danijel Marušić, kao punopravni član spomenutog odbora.

 

Prvog dana zasjedanja nazočnima se obratio član Europske komisije zadužen za politiku proširenja i europsku politiku susjedstva Štefan Füle i potpredsjednik ukrajinske vlade odgovoran za regionalnu izgradnju i stanovanje Vladimir Groysman. Raspravljalo se i o Strategiji proširenja i glavnim izazovima za razdoblje od 2013. do 2014., zatim o energiji financijski dostupnoj svima te novim smjernicama za državne potpore na području energije. Tijekom današnjeg dana, raspravljat će se o Nacrtu rezolucije o Povelji o višerazinskom upravljanju u Europi, o čemu će izvijestiti predsjedatelj Agencije za održavanje veza između Flandrije i Europe Luc Van den Brande, član Europskog parlamenta Lambert van Nistelrooij, predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Herwig van Staa te gradonačelnik Lisabona i predsjedatelj OR-ova povjerenstva CIVEX António Costa. Slijedom najnovijih događanja u Ukrajini za ovo, 106. plenarno zasjedanje planirana je i rasprava Nacrtu rezolucije o stanju u Ukrajini, Nacrtu Rezolucije o lokalnoj i regionalnoj dimenziji pregovora EU-a i Sjedinjenih Američkih Država o trgovini i ulaganjima, kvalitativnom okviru za pripravništvo te izmjeni direktiva u vezi s izuzećem od primjene propisa u pogledu pomoraca.

Related Post

ZAŠTIĆENI KRAJOBRAZ GAJNA

Autor - 18/11/2013 0
Na Gajni u općini Oprisavci u petak je svečano otvoren rekonstruirani „Stan na Gajni“, izgrađen u formi tradicionalnog šokačkog stana.…