ŽUPANIJA I GRAD NOVA GRADIŠKA ZAJEDNO

1665 0

Župan Danijel Marušić i gradonačelnik Željko Bigović postupiti će po zaključcima tematskih sjednica Županijske skupštine i Gradskog vijeća Nove Gradiške i ustavnom tužbom nastojati poništiti odluku Vlade RH o spajanju te dvije bolnice

 

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2014. – Danas su se u Slavonskom Brodu sastali župan Danijel Marušić i gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović. Postupiti će po zaključcima tematskih sjednica Županijske skupštine i Gradskog vijeća Nove Gradiške na kojima se raspravljalo o pripajanju Opće bolnice Nova Gradiška brodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ i kao protumjeru spajanju ove dvije bolnice podnijeti će ustavnu tužbu.

Podsjetimo da su ta dva predstavnička tijela zaključila kako treba poduzeti moguće pravne radnje, pa podnijeti i tužbu, kako bi se poništila odluka Vlade RH kojom je novogradiška bolnica pripojena brodskoj i na taj način izgubila pravni legitimitet.

Kako kaže gradonačelnik Željko Bigović, od ministra zdravlja Rajka Ostojića tražiti će jasno očitovanje i odgovor na pitanje zašto je Opća bolnica Nova Gradiška morala izgubiti pravni legitimitet, a druge bolnice ne. Od ministara, koji je ostao gluh na sve prosvjede i argumente koji su govorili protiv spajanje te dvije bolnice, će se tražiti i odgovor zašto pripajanje novogradiške Općoj bolnici u Slavonskom Brodu obavljeno prije donošenja masterplana zdravstva.

Related Post