ŽUPANIJA OSIGURALA 100.000 KUNA

925 0

U 2015. godini Brodsko-posavska županija je osigurala 100.000 kuna kako bi se projekt ponovno pokrenuo zajedno s Agencijom za poljoprivredno zemljište i načelnicima općina,

te izašlo u susret obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

 

SLAVONSKI BROD, 29. siječanj 2015. Kontrola plodnosti tla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kao i problematika raspolaganja poljoprivrednim zemljištem s ciljem ubrzanja procedure ostvarivanja poticaja za poljoprivrednike bile su tema današnjeg sastanka županijskih čelnika i načelnika općina s ravnateljicom Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženkom Mičević.

Kako je Brodsko-posavska županija pretežno poljoprivredno orijentirana, od 2005. do 2010. godine imala je dobru suradnju sa Zavodom za tlo iz Osijeka, te je svake godine ugovorom osigurano praćenje 600 uzoraka plodnosti tla s ciljem da se savjetima za pravilnu gnojidbu poljoprivrednicima omogući što optimalnija proizvodnja.

 

Shodno analizama, poljoprivrednici su bili bolje informirani na koji način povećati svoje prinose. Zato je u 2015. godini Brodsko-posavska županija osigurala 100.000 kako bi se projekt ponovno pokrenuo ovaj puta s Agencijom za poljoprivredno zemljište i načelnicima općina te izašlo ususret obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem primjerene gnojidbe i ostvarivanja boljih prinosa. .

Related Post