ŽUPANIJSKE STIPENDIJE

1905 0

SLAVONSKI BROD, 16. ožujak 2012. – U nazočnosti Vladimira Štefaneka, predsjednika povjerenstva za dodjelu stipendija, Župan Danijel Marušić danas je u ime Brodsko-posavska županija potpisao ugovore o stipendiranju

sa novim županijskim stipendistima, za akademsku 2011./2012. godinu.

 

– Županija stipendira ukupno 63 studenta, a ove godine su 23 studenta po prvi puta potpisala ugovore o stipendiranju. Mjesečna stipendija iznosi 800 kuna. Kod dodjele stipendija rukovodili smo se deficitarnosti zanimanja, materijalnim stanjem u obitelji i prosjekom ocjena, a vrlo bitno je bilo i sudjelovanje roditelja u Domovinskom ratu.

 

Vrlo je bitno da Županija stipendira mlade ljude. Ima tu puno budućih profesora engleskog i njemačkog jezika, građevinaca, informatičara i drugih deficitarnih zanimanja do kojih smo došli uz smjernice koje je dao Zavod za zapošljavanje. To su upravo ona zanimanja koja nedostaju u Brodsko-posavskoj županiji. Nadam se da će svi ovi mladi ljudi imati sreće u životu, završiti fakultete i zaposliti se na području naše županije i na dobrobit cijele društvene zajednice – kazao je župan Danijel Marušić.

 

LINK: STIPENDIJE:pdf

(Foto: Dejan Ivanković)

Related Post