Pobjeda Slavonke

1067 0

18. ožujak 2012. – Nakon što su stigle vijesti o pobjedi odbojkašica u Bilju (3:2), a Sloga je pobijedila Svačić Bagi (3:1) i Slavonka je obradova svoje navijače pobjedom protiv Brod Gymnasiuma II iz Slav. Broda 26:21 (17:10). Slavonka je bila bolja, nadmoćnija i efikasnija, ali se dogodio jedan nesvakidašnji događaj kada su mladi suci iz Požege u 36. minuti utakmice isključili iz igre dodjelom izravnog crvenog kartona najboljoj igračici Slavonke, sjajnom play-makeru i trenerici Ljiljani Zdunić. Bio je to u izvjesnom smislu pravi šok jer je Zdunić sjajno dijelila lopte i gradila igru. Da je to doista tako vidjelo se da je velika prednost koju je imala Slavonka do te 36. minute (20:11) do kraja utakmice stalno kopnila, pa na kraju i zamalo zaprijetila konačnom ishodu. No, na sreću Slavonka je izdržala, zahvaljujući prije svega iskusnoj i efikasnoj Jasni Čulina, koja je u preostale 24 minute postigla i 3 gola, a velike zasluge pripadaju sjajnoj vratarki Barbari Sokić koja je skinule desetak zicera.

 

Inače, ugodno iznenađenje je i efikasna Željka Safundžić s 5 golova, a već tradicionalno efikasna bila je Marinela Starčević koja je samo u prvom dijelu postigla 4 gola, a od nje u tom dijalu bila je učinkovitija jedino Jasna Čulina sa 6 golova. Inače, početak utakmice protekao je u izjednačenoj igri i takav je bio i rezultat sve do 9.minute kada naše igračice postižu prednost od 3 gola razlike (6:3), a nakon 3 uzastopna gola Čuline (11:6). Slavonka je bila bolja, dominirala je i izvodila je smišljene kombinacije, pa je postepeno i podizala rezultat sve do velikih 17:10 u poluvremenu. U drugom dijelu Slavonka stiže i do velikih 20:11, a tada se događa ta 36. minuta kada su mladi suci čuvši s klupe Brođana: „Ovo je za crveni“ uistinu dodijelili crveni karton, a Zdunić je morala napustiti i igru i klupu i otići u gledalište. Ne treba reći da je to bio veliki hendikep za domaće. Iskusni trener Brođanki Darlo Celner, ranijih godina uspješni trener novogradiških rukometaša, to koristi i sustavno smanjuje rezultat . U tome bi uspio da nije sjajno branila Barbara Sokić koja je upravo u tom periodu obranila nekih 6 „zicer“ lopti i sa krila i sredine, pa i dvije iz kontri. Zahvaljujući upravo tome Slavonka je slavila zasluženui pobjedu nad vrlo dobrom i solidnom ekipom Brođanki s 26:21.Najviše golova postigla je Jasna Čulina (9), a zatim slijede: Marinela Starčević i Željka Safundžić (5), Tihana Bilešić, Maja Milinović i Ljiljana Zdunić (2), te Dora Malnar (1). Slavonka je igrala u sastavu: Sokić, Bilešić, Malnar, Ćondrić, Safundžić. Starčević, Milinović, Čulina, Zdunić, Đaković i Španović. Dok je trenerica Zdunić igrala i poslije isključenja iz igre ekipu je vodio Ivo Grubišić, njen pomoćnik.

 

Na slici najzaslužnija za današnju pobjedu Slavonke, uz strijelce: Čulinu, Safundžić i Starčević, bila je mlada vratarka Barbara Sokić.

Related Post