Sloga – Mladost 2:3

1447 0

27. srpanj 2011. – Danas je u Novoj Gradiški odigrana prijateljska

utakmica susjednih klubova, novogradiške Sloge i Mladosti iz Cernika. Nakon zanimljive, dobrim dijelom izjednačene i obostrano kvalitetne igre pobijedio je zasluženo hrvatski trećeligaš sa minimalnih 3:2 (1:0). Prvi pogodak postigao je u 30. minuti mladi Boban, prinova Cerničana, pa je tim rezultatom i završilo prvo poluvrijeme. U nastavku u 55. minuti na 2:0 povisio je M. Vlaović, a desetak minuta kasnije smanjio je na 1:2 Ugarković (65). Oba trenera i Šalinski kod Sloge i Terzić kod Mladosti u tom periodu su izmijenili momčadi s mladim igračima iz pričuve. Sloga je izjednačila u 75. minuti na 2:2 preko Đurića. U zanimljivoj završnici samo 3 minuta kasnije Mladost je preko Kalića postigla pogodak i pobjedu (3:2). Novogradiščani su imali u 81. minuti priliku izboriti neodlučan rezultat jer je novogradiški sudac Zvonko Čulina dosudio kazneni udarac za Slogu. Međutim, Mutnjaković je umjesto u gol, loptu poslao pored gola, pa je tako najveća šansa za izjednačenje propuštena i Mladost je postigla zasluženu pobjedu.

U obje momčadi prodefilirali su mnogi novi igrači, što će se vidjeti iz oba sastava, ali su obojica iskusnih trenera dobili dosta materijala, uglavnom mladih i dobrim dijelom neiskusnih igrača, godišta 1992 i 1993., koje će trebati uvježbati do početka prvenstva. Stoga će i Sloga i Mladost nastaviti s odigravanjem utakmica kako bi uigrali momčad.

 

Danas su obje momčadi isprobale sve svoje igračke kapacitete, pa su igrali svi raspoloživi igrači. Sloga: Plavac, Čavalić, Denac, Ruškan, Španović, Mutnjaković, Sabolić, Dokuzović, Đurić, Petrović, Ugarković, još su igrali: Vlaović, Grubor, Brajković, Kolić, Janković, Predojević, Čulina, Vlainić, Pavišić, Jurišković, Maglov, uz trenera Borisa Šalinskog. Mladost: Kao, Mulac, Lukšić, Akmačić, Jelančić, Janković, Dubravac, M. Vlaović, Martinović, Boban, Marić, još su igrali: Ugrešić, Lucić, Videc, Kalić, I. Vlaović, Vrabac, Jurčević, Burazović, Galik, Terzić, Sabljak, uz trenera Dinka Terzića.

 

Uzvratna utakmica u Cerniku je 5. kolovoza između Sloge i Mladosti, a prije toga u subotu Sloga igra prijateljsku utakmicu sa Slavonijom iz Požege u Novoj Gradiški (17,30), a Mladost gostuje na tradicionalnom jakom turniru u Pleternici. U subotu prvog dana turnira Cerničani igraju protiv hrvatskog ligaša Lipika. 

 

 Matej Vlaović (gornja slika desno) strijelac 1 pogotka u Novoj Gradiški,

Današnja utakmica (slika dolje)

 

Related Post