Održana godišnja skupština Muškog kuglačkog kluba Obrtnik

920 0

 

18. veljače 2012. – Sinoć je u prostorijama Udruženja obrtnika

Nove Gradiške održana redovna godišnja skupština Muškog kuglačkog kluba Obrtnik koju je vodio predsjednik Dubravko Gubić. Pozdravio je na početku skupštine sve igrače kluba, a posebno goste:predsjednika Saveza sportova Nova Gradiška Borislava Vidošića, predstavnike Ženskog odbojkaškog kluba Obrtnik Nadu Ugrešić i Milenu Hodak, počasnog člana Branka Jurišića iz Beča, te predstavnike sredstava informiranja Ivu Petranovića i Antuna Brađaševića.

 

Nakon izbora radnih tijela (radno predsjedništvo Gubić, Šimunović i Petričević) predsjednik Dubravko Gubić u iscrpnom izlaganju govoreći o prošlogodišnjoj aktivnosti kluba zahvalio se prije svega igračima i cijeloj upravi na zalaganju i postignutim rezultatima u teškim uvjetima derutne kuglane. Stoga je i plasman zadovoljavajući jer u ovim uvjetima teško je postići više. Pohvalio je seniorsku prvu momčad koja igra u 3.HKL,regija Istok, i drugi sastav koji se natječe u Županijskoj kuglačkoj ligi. Nakon toga govorio je o predstojećim prijateljskim susretima gdje je u prvi plan stavio uzvrat prijateljima KK Slavonija iz Beča, koji su sjajno primili naše dvije momčadi, kao i kuglačima Croatije iz Herzegonauracha. Pošto se tu radi o ulaganju znatnih financijskih sredstava i organizacijskim zaduženjima posvetit će se posebna pozornost kada bude aktualno spomenuto gostovanje.

Predsjednik Gubić je zatim govorio o odnosima Saveza sportova Nova Gradiška i Županijskog saveza. Dok je sa našim Savezom zadovoljan, sa županijskim nije jer izdvajaju sramno mali iznos kao dotaciju klubu što je nedovoljno. Naglasio je da je krajnje vrijeme da se nešto radikalno promjeni jer takav odnos prema kuglanju, ali i drugim sportovima u Novoj Gradiški je neodrživ. Tražit će transparentnost županijskih kriterija za financiranje preko našeg Saveza sportova i putem naših delegata u župaijskom savezu. To je posebno važno, naglasio je predsjednik Gubić, jer je najveći problem novogradiškog kuglanja, kuglana, koja treba cjelovitu adatpaciju.

Nakon izlaganja predsjednika Gubića blagajničko izvješće podnio je blagajnik Ivan Šimunović specificirajući stavke prihoda i rashoda. Izvijestio je da je prihod s raznih instanci iznosio 46.616 kuna, a rashod 40.689 kuna, pa je bilo pozitivano poslovanje, a suficit je 5.835 kuna kuna. Pošto je blagajnik Šimunović iznio pojedinačno sve stavke prihoda i rashoda nije bilo primjedbi na izvješće.

Izvješće trenera Zborila bilo je kratko i odgovara u suštini ocjeni predsjednika Gubića, uz dodatak da je bilo povrijeđenih igrača, neki su bili nespremni zbog manjka treninga, a trenerov zadatak je, kako je sam rekao, poboljšati plasman na prvenstvenoj tablici i zauzeti na kraju 5. ili 6. mjesto što bi bio realan plasman u kakvim uvjetima radi.

Izvješće nadzornog odbora podnio je predsjednik NO Petričević koji je također bio vrlo kratak istakavši da je sve poslovanje kluba vođeno u duhu pozitivnih zakonskih odredbi i klupskog statuta.

Diskusije po izvješćima nije bilo, pa je predsjednik Gubić zatražio očitovanje po svim izvješćima zajedno što je jednoglasno podržano bez primjedbi. U zaključku rasprave predsjednik je izrekao jednu raritetnu činjenicu da je klub smanjio broj treninga na kuglani kako bi se uokvirio u iznos predviđen za plaćanje kuglane, ali je time smanjio i kvalitetu i obim rada, što se sigurno odrazilo i na rezultate.

Nakon toga slijedile su pozdravne riječi gostiju: Prvi je govorio Borislav Vidošić, predsjednik Saveza sportova, koji je naglasio vrlo dobru suradnju sa MKK Obrtnik, što nije slućaj sa županijskim savezom i podržao je inicijativu da se radikalnijim akcijama stanje promjeni u korist naših klubova.

Predsjednik Gubić je nakon toga inicirao svesrdnu podršku svih naših klubova u tom pravcu, jer kuglači sami to ne mogu. Nada Ugrešić pozdravila je skupštinare u ime Ženskog odbojkaškog kluba Obrtnik i pridružila se inicijativi da se konačno riješi pitanje derutne kuglane, ali i naglasila da je muški kuglački klub bio kao i oni drugoligaši i da im to postane cilj da se ponovno nađu u višem stupnju natjecanja. Ivo Petranović je govorio o istom problemu, gdje je kuglana temeljni čimbenik za dalji razvoj kuglanja, ali i naglasio veliki promašaj što nova kugalana nije izgrađena uz gradsku dvoranu, kao što je slučaj u brojnim drugim gradovima. Počasni gost iz Beča Branko Jurišić nadahnuto je govorio o dosadašnjoj sjajnoj suradnji Slavonije iz Beča i MKK Obrtnika i onda uz teške emocije priopćio da više nije predsjednik bečkog kluba jer je došlo do raskida suradnje. Predsjednik Gubić je potom govorio o sjajnom prijemu koje su imale dvije momčadi našeg Obrtnika kroz trodnevni boravak u Beču i potrebu da bar približno naš klub uzvrati gostoprimstvo. Plan rada i financijski plan za natjecateljsko razdoblje 2012 godine podnio je Ivan Šimunović iznoseći specifikaciju troškova nastupa prve momčadi u Hrvatskoj ligi i druge u Županijskoj ligi ukalkulirajući tu i nastupe na međunarodnim utakmicama s HKK Slavonija Wien i KK Croatia Herzogenaurach, pa je proračun nešto veći i iznosi 79 tisuća na prihodovnoj i isto toliko, naravno, rashodovnoj strani. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

U različitom prvi je govorio kapetan momčadi Antun Stanković koji je najprije kritički govorio o slabom dolasku članova uprave na njihove utakmice, pa se događa, istakao je Stanković da bude više gostujućih nego domaćih ljudi na kuglani. Kapetan je nadalje insistirao da se radikalnije priđe rješavanju pitanja kuglane jer je do sada bila praksa da se na skupštini o tome govori, čak i zaključi, ali sve ostane na tome. Predlaže da se oformi jedan tim odgovornih ljudi, tim više, jer u klubu imaju dva gradska vijećnika i da se energičnije postavi to pitanje i na Gradskom vijeću ili na tematskom sastanku sa gradonačelnikom.

Predsjednik Gubić je apsolutno prihvatio takav stav i rekao je da dijeli mišljenje svih skupštinara jer se problem kuglane ne smije više zanemarivati. Branko Simić, tajnik kluba odgovorio je kapetanu da u upravi ima 3 igrača i da su oni nazočni na utakmicama, a ostali će po mogućnostima više dolaziti na utakmice i treninge.Petričević je podržao Stankovića u vezi što većeg dolaska članova uprave na utakmice. Na kraju skupštine kapetan Antun Stanković je potakao inicijativu da se nađe sponzor i da klub u tom slučaju promijeni ime,te nosi ime sponzora, jer Udruženje obrtnika više ne pomaže klub, pa nema potrebe da se zadrži ovo ime kluba. To mišljenje je podržao i Pavle Filipović. Predsjednik Gubić je obrazložio da je stanje obrtništva u gradu, pa i Udruženja obrtnika u nezavidnoj situaciji i da uslugama pomažu koliko mogu, a da nebi sada bilo zgodno mijenjati ime jer takvog izdašnog sponzora bar u našem gradu za sada nema. Pošto više nije bilo rasprave predsjednik Dubravko Gubić je zaključio ovu sadržajno i organizacijski vrlo uspješnu skupštinu i pozvao sve nazočne na domjenak.

Related Post