Pobjeda Sloge na startu lige

553 0

3. veljače 2012. – Nogometaši Sloge danas su startali u natjecanju

1.ŽNL protiv Posavine iz Velike Kopanice. Nakon uzbudljive igre gdje su Novogadiščani u jednoj terenski izjednačenoj, ali vrlo borbenoj i obostrano taktički dobroj igri pobijedili solidne goste s 3:2 zahvaljujući prije svega efikasnosti u samoj završnici utakmice.

 

Sloga je nastupila bez svoga kapetana Bojana Bokana i dva ključna napadača: Igora Curić koji je je otišao u Zagreb tražeći posao, a Dario Predojević se teško povrijedio igrajući mali nogomet, pa je izgubljen za cijelu proljetnu sezonu. Bio je to znatni hendikep što se vidjelo i tijekom igre, posebno u prvom poluvremenu koje su gosti dobili s 2:1. Sloga je međutim rano povela pogotkom 19.godišnjeg Karla Đurića već u 7. minuti igre nakon lijepe kombinacije. Ali svega 6 minuta kasnije Posavina je izjednačila (1:1) i imala laganu terensku inicijativu. Napadi Sloge bili su spriječavani već na tridesetak metara čvrstim bedemom, tako da su lijepe akcije domaćih bile na vrijeme zaustavljene, a nakon toga slijedile su protuakcije gosta. Takav način igre donio im je i vodstvo u 39. minuti (2:1).

U nastavku gosti su igrali istom taktikom, ali je trener Sloge željko Bakunić očito sugerirao energičniju napadačku igru, što je stalnim stojanjem gotovo uz liniju igrališta i glasnim vođenjem momčadi stalno usmjeravao svoje igrače na napadačke akcije koje su sada bile daleko češće i učinkovitije. Takav agresivni način igre donio je terensku inicijativu, stvarale su se prilike, ali nažalost ipak nije bilo realizacije. Kada su gledatelji već pomislili da će bodovi otići gostima, događa se sjajna završnica. Dva efektna pogotka sjajnog Hrvoja Mutnjakovića donose totalno iznenađenje za goste koji su samo 4 minute prije kraja držali rezultat iz prvog poluvremena i vodstvo od 2:1. Međutim, do prekretnice dolazi u 86. minuti kada Mutnjaović izjednačuje rezultat na 2:2. Bili su to trenuci kada su se gosti čak i pomirili s podjelom bodova. Ali, nogometaši Sloge su jurišali dalje i u 89. minuti čak zarađuju i kazneni udarac kojeg nažalost nisu realizirali, jer to radi obično kapetan Bokan kojeg danas nije bilo u sastavu. No, dramatici tu nije bio kraj. Dok su se gosti veselili što Sloga nije realizirala najstrožu kaznu, prava kazna snašla ih je samo minutu kasnije kada praktički u sudačkoj nadoknadi Novogradiščani ponovno preko Hrvoja Mutnjakovića postižu i pobjedonosni gol i sjajnu pobjedu koja je utoliko slađa jer je izborena u sjajnoj završnici. Gosti su iz veselja utonuli u tugu jer su bodove izgubili u zadnjih nekoliko minuta. Pobjeda Sloge je zaslužena, bili su bolji, borbeniji i s više motiva i u tome su uspjeli.Našim nogometašima stoga sve čestitke jer nisu klonuli duhom nakon vodstva gosta, nego su se borili do zadnjeg časa i to im se isplatilo. Također i čestitke iskusnom strategu, treneru Željku Bakuniću, koji je znao da je završnica najbitniji dio utakmice, osobito kada suparnik slavi vodstvo koje je imao čak do 86. minute. Tako je Sloga slavila svoj uspješni start u proljetnom dijelu prvenstva s nadom da će i iduće utamice biti još bolje i privlačnije. Oko stotinjak gledatelja zadovoljno je napustilo igralište najviše vidjevši borbenost i htijenje i prikazanom igrom, a uz to su vidjeli i 5 lijepih pogodaka.


Pobjednicčka momčad Sloge igrala je danas u sastavu: Danijel Plavac, Ivan Denac, Ivan Bakunić (od 46. Dalibor Ugarković), Tomislav Đaković, Vjekoslav Ruškan, Hrvoje Mutnjaković, Karlo Đurić (od 82. Vanja Španović), Danijel Ćavalić, Bruno Menegoni, Tomislav Brajković(od 46. Vladimir Petrović) i Dino Dokuzović, uz trenera Željka Bakunića.


Na slici: trenutak nakon izjednačenja Sloge na 2:2


Related Post