U subotu dolaze Splićanke

575 0

 

23. studeni 2011. U 7. kolu Prve B Hrvatske lige odbojkašice Nove Gradiške

 u subotu s početkom u 19 sati igraju protiv pričuvne ekipe vodećeg kluba Prve A lige, Splita 1700. Splićanke su solidna ekipa, koja je, istina, niže plasirana od naših odbojkašica, na devetom su mjestu nakon nedjeljnog poraza od drugoplasirane Marčane (1:3) i imaju samo 2 boda manje (5) od naših odbojakšica (7). Međutim, obje ekipe imaju po 2 pobjede i 4 poraza, što govori da će u subotu borba biti zanimljiva, pa dijelom i neizvjesna.

 

Međutim, naše igračice čvrsto su uvjerene u pobjedu, tim više, što su u nedjelju u Dubrovniku doživjeli teška razočaranja zbog krađe pristranih sutkinja, gdje je umjesto lako očekivane pobjede došao poraz u nenormalnim uvjerima. Novogradičanke su se žalile, uložena je žalba, ali obično žalbe se ne riješavaju pozitivno, pa i nada naših odbojkašica je mala. No, možda ipak uspije….. Do tada se vodi na tablici utakmica u Dubrovniku kao pobjeda domaćeg sastava.

 

Zato je utakmica u subotu u Novoj Gradiški bitna, atmosfera će biti kao i obično vatrena i naš sastav jedino razmišlja o pobjedi. Veliki udio u pozitivnom rezultatu ima cijela ekipa, kao tim, kolektiv, ali i dvije ključne točke: naš libero Marina Vidošić na prijemu suparničkih lopti i glavni „bombarder“ na mreži Iris Ivaniš. Naravno, tu je sa sličnim karakteristikama i Anja Barač, pa Karla Glasnović, Darija Banožić, Kristina Pilaš, ali i mlada Lucija Dautović. Prema tome, treba doći na utakmicu bodriti naše odbojkašice, jer  su im bodovi potrebni.  Naša ekipa igra dvije utakmice za redom kod kuće, u subotu sa Splitom i u drugu subotu sa Biljem, pa je objektivno za očekivati maksimalne pobjede.

 

Nakon te dvije utakmice ostaje još u 9. kolu gostovanje u Splitu kod ekipe Brda i sezona će završiti. Zatim nastaje stanka uz božićne i novogodišnje blagdane, a nastavak je u 10. kolu koje se igra 28. siječnja.

 

 Na slici: Iris Ivaniš, naša uzdanica, kapetanica i igračica koja svojim smečevima najčešće odlučuje utakmicom.  

Related Post