ŽUPANIJSKO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“ 2014.

835 0

Petrovoselci opet najbolji –   SIBINJ, 30. travnja 2014. Županijskom

natjecanju „Sigurno u prometu“ 2014. i ove je godine domaćin bila Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ u Sibinju. Uz brojne organizatore i partnere u provedbi ove preventivno edukativne aktivnosti, već tradicionalno sudjeluje i Policijska uprava brodsko-posavska.

 

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela, provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te praktičnog dijela natjecanja, upravljanja biciklom prema točno utvrđenom sadržaju.

 

Nakon otvorenja natjecanja i riječi dobrodošlice, učenici Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ Sibinj, priredili su bogat kulturno umjetnički program, odnosno pjesme i predstave s tematikom sudjelovanja djece u prometu i njihove sigurnosti.

 

Ove godine, u natjecanju je iz deset osnovnih škola sa područja Brodsko-posavske županije sudjelovalo oko 50-tak učenika. Ekipe su kroz natjecanje vodili sudci i voditelji. Zadaća svake ekipe, učenika natjecatelja, bila je pokazati znanje i vještine u oblasti prometne kulture, putem on-line testiranja i provjere vještine upravljanja biciklom na vježbalištu.

 

Voditelji i predstavnici organizatoru su za najbolje: u kategoriji učenica, u kategoriji učenika, ekipno škole, nakon službene objave rezultata dodijelili zaslužene nagrade, diplome, pohvalnice i zahvalnice.

Najbolji u kategoriji učenica:

1. mjesto: Maja Mlađan, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

2. mjesto: Iva Bošnjak, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

3. mjesto: Marija Vuksanović, OŠ „Josip Kozarac“ Slavonski Šamac

 

Najbolji u kategoriji učenika:

1. mjesto: Kristijan Vračić, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

2. mjesto: Petar Pernar, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani 3

. mjesto: Alen Matošić, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

 

Najbolje ekipe:

1. mjesto: OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

2. mjesto: OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani

3. mjesto: OŠ „Ivan Filipović“ Velika Kopanica

 

Autor Kata Nijuć glasnogovornica PUBP

 

Related Post