SAVJETOVANJE PROIZVOĐAČA MLIJEKA

1083 0

SLAVONSKI BROD, 6. travnja 2011. – U nazočnosti zamjenika

župana Davora Vlaovića održano je savjetobvanje proizvođača mlijeka Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. O značenju savjetovanja u doprinosu daljnjeg uspješnog razvoja govedarstva nazočnima se u ime domaćina Hrvatske poljoprivredne komore Područnog odjela BPŽ obratila Vera Novaković, a ispred Hrvatske mljekarske udruge Zoran Bašić, koji je ujedno i urednik Mljekarskog lista.

Savjetovanje je započelo predavanjem načelnika odjela Srećka Ladišića o pravovoremenoj košnji i kvaliteti krme, te mogućnostima proizvodnje po hektaru. Istaknuo je da je pravovremenom košnjom trava prije početka klasanja moguće intenzivirati proizvodnju mlijeka na 6.500-7.000 litara po grlu pa i više. Stručni suradnik HPK Tomislav Mesić održao je predavanje o utjecaju voluminozne krme na troškove proizvodnje mlijeka, dok su Tomislav Mikel i Ivan Han u predavanju istaknuli značenje kalcizacije u proizvodnji lucerne na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Organizatori međužupanijskog savjetovanja bili su Hrvatska poljoprivredna komora ,Odjel za stročarstvo u sklopu koje je i Odbor za mljekarstvo, Područni odjel Brodsko-posavske županije, Područni odjel Požeško-slavonske županije te Hrvatska mljekarska udruga.  

Related Post

POŽARI

Autor - 11/03/2012 0
11. ožujak 2012. – Upozorenje Državne uprave za zaštitu i