USAVRŠAVANJE SAMOSTALNIH PODUZETNIKA

1491 0

Ukupna vrijednost projekta iznosi 112 tisuća eura, a razdoblje provedbe je 12 mjeseci. Projekt je sufinanciran novcem iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu mjere Razvoj ljudskih potencijala

 

SLAVONSKI BROD, 22. siječanj 2014. – Uvodna konferencija projekta „Malo poduzetništvo – velike mogućnosti” održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave. U uvodnom govoru župan Marušić naglasio je značaj malih poduzetnika u doprinosu županijskom gospodarstvu dok je direktor CTR-a Jelić obećao veliki angažman na projektu te stavio naglasak na zapošljavanje kroz poduzetništvo. Nakon uvodnih obraćanja pročelnik Štefanac održao je kratku prezentaciju u kojoj je iznio značaj i tijek provedbe projekta. Naveo je kako su od 2005. do 2013. odobrena i provedena ukupno 102 projekta u vrijednosti od oko 460 mil. kn. Osim navedenih, sastanku su nazočili i ravnatelj POU Auto-moto centar N. Gradiška Saldatović, direktor Industrijskog parka N. Gradiška Sertić te ravnatelj Područnog ureda HZZ-a Sl. Brod Neretljak.

 

Nositelj ovog projekta je županijski UO za razvoj i EU integracije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 112 tisuća EUR, a razdoblje provedbe je 12 mjeseci (studeni 2013. – studeni 2014.). Projekt je sufinanciran novcem iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu mjere Razvoj ljudskih potencijala u iznosu od 101,4 tisuće EUR (90.5%). Partneri projekta su: Razvojna agencija BPŽ- Centar za tehnološki razvoj, Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška i Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., dok je suradnik na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje- PU Slavonski Brod. Namjera projekta je usavršavanje za samostalnog poduzetnika već postojećih ili novih poduzetnika. Ciljevi projekta su doprinos povećanju zaposlenosti u poduzetništvu u Brodsko-posavskoj županiji te osnaživanje kapaciteta ključnih dionika u poduzetništvu u BPŽ, a glavne aktivnosti jesu Program usavršavanja za samostalnog poduzetnika, Trening za poduzetnike i Trening za donositelje odluka u zajednici.

Related Post