DAN OPĆINE DRAGALIĆ

1514 0

U crkvi sv. Ivana krstitelja svetu misu tradicionalno je u povodu Dana općine služio fra Ivo Brozović. Ni ove godine nisu zaboravljeni ni branitelji s područja općine Dragalić poginuli u Domovinskom ratu.

Kod spomen obilježja podignutom njima u čast položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

 

DRAGALIĆ, 21. siječanj 2014. – Kontinuirano, posljednje četiri godine, od prvih naznaka stagniranja gospodarstva, kako u cijeloj zemlji, tako i u našoj maloj zajednici, primjetan je blagi pad prihoda proračunskih sredstava po svim pozicijama. Suočeni s novim okolnostima koje ne idu u prilog našim planovima i željama, morali smo se prilagoditi i u okviru neželjenih ali zadanih okolnosti nastaviti raditi vodeći računa o stabilnosti proračuna, održavanju hladnog pogona i realizaciji projekata u okviru mogućeg, imajući uvijek na umu odgovornost prema osnovnim programima koji se financiraju iz općinskog proračuna.

 

Vodeći se ovim razmišljanjima u 2013.godini zadali smo si nekoliko zadataka koje smo i realizirali. Sa ciljem kako bi smo sačuvali već ishođene dozvole za građenje pokrenuli smo izgradnju dva vodoopskrbna sustava, jedan u naselju Poljane, a drugi u naselju Donji Bogićevci – kazao je danas općinski načelnik Zvonimir Karlik na svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj u povodu Dana općine. Pozdravljajući nazočne predsjednik Vijeća Zlatko Bunjevac istaknuo je zajedništvo svih članova Vijeća kod donošenja odluka od interesa za sve građane.Svečana sjednica je bila prigoda da načelnik Zvonimir Karlik govori o aktivnostima u protekloj godini, te planovima i projektima čiji je cilj daljnje unapređenje uvjeta života stanovništva u svim naseljima u općini o čemu ćemo opširnije izvjesiti. Rad i dostignuća u obnovi, izgradnji u unapređenju ukupnog života dojmili su sve nazočne, posebno goste.

 

– Kvalitetno vođenje općine od strane načelnika i njegovog tima bilo je još jedan korak naprijed. Rezultati su vidljivi, a potvrdu za svoj rad dobili su na prošlim izborima. Njihove aktivnosti šire optimizam. Nakon izgrađene infrastrukture i Radne zone sada trebaju radna mjesta i investitori. Brodsko-posavska županija se do sada pokazala kao dobar partner i tako će biti i ubuduće – kazao je zamjenik župana Davor Vlaović.

– Ova je općina okrenuta čovjeku. S tim je riječima načelnik rekao sve, a to potvrđuje i ova sjednica koja je pretvorena u radnu sjednicu. Tih nekoliko riječi daje odgovor na sva pitanja koja su danas postavljena. Svi govori, sve misli i emocije ukazuju na potrebu očuvanja lokalne samouprave, daju prijedloge i razmišljanja kako ju i zašto očuvati, a to je zbog čovjeka – kazao je Branko Hrg, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a.

Tome u prilog govorili su i svi govornici, od Igora Jurišića i Ivana Šmita, općinskih načelnika u Vrbju i Novoj Kapeli, do Jasminke Klarić, izaslanice načelnika iz Gornjih Bogićevaca, do fra Ive Brozovića, velečasnog Perice Matanovića i Klare Šćuka, predsjednice „Hrvatskog srca“.

 

U crkvi sv. Ivana krstitelja svetu misu tradicionalno je u povodu Dana općine služio fra Ivo Brozović. Ni ove godine nisu zaboravljeni ni branitelji s područja općine Dragalić poginuli u Domovinskom ratu. Kod spomen obilježja podignutom njima u čast položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Prigodan program na svečanoj sjednici izvele su članice KUD-a „Dragalić“.

 

Obilježavanje Dana općine bila je i prilika da Marijana Vidić-Poleto i Aleksdandra Perić predstave LAG „Zapadna Slavonija“ i govore o mjerama ruralnog razvoja, a poljoprivredni savjetnik Mijo Gašparović da poraznu ocjenu stanja poljoprivrednih gospodarstava.

 

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 29/12/2012 0
Na završetku fiskalne 2012.godine želim se osvrnuti sa nekoliko rečenica na razdoblje posljednjih dvanaest mjeseci koji su iza nas.