1.000 kuna za novorođeno dijete

902 0

DRAGALIĆ, 29. prosinac 2011. – Načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Bunjevac tradicionalno su uoči Nove godine uručili roditeljima novčanu potporu od 1.000 kuna za novorođeno dijete u ovoj godini.

Potporu je dobilo šest djevojčica i četiri dječaka. Roditelje i djecu pozdravio je općinski načelnik Zvonimir Karlik i zaželio im svako dobro u povodu blagdana i Nove godine.

 

 

Potporu su dobili Alen Mrmak iz Gorica, Nenad Ivanišević iz Medara, Mateo Barth i Matej Vrbanić iz Dragalića, Ema Jezerčić i Lara Benedeković iz Mašića, Marija Šupica, Majda Ćorković i Tina Hudaj iz Dragalića i Irina Pirić iz Donjih Bogićevaca.

 

Prigodan program izveli su Ivana Petričević, Iva Modrić i Marko Šupšica, učenici OŠ Dragalić.

 

Općina Dragalić po posljednjem popisu stanovništva, u odnosu na popis od prije deset godina, je jedna od dvije jedinice lokalne samouprave na području Brodsko-posavske županije koja bilježi blagi porast stanovništva. Nije to rezultat većeg broja rođene djece već povratku stanovništva, zamjene nekretnina i dolaska ljudi s drugih prostora.

 

-Imamo 18 stanovnika više u odnosu na popis od prije 10 godina. Općina u okviru svojih mogućnosti i potpora koje dobije ulaže napore i stvara uvjete za razvoj gospodarstva i zapošljavanje Želimo zadržati mlade ljude i radimo na osnivanju Radne zone. U nekoliko posljednjih godina dosta smo napravili jer smo uložili i dosta sredstava. U proračunu za 2012. godine planiramo gotovo 2 milijuna kuna u ulaganje u infrastrukturu u Radnoj zoni. Očekujemo konačno početak izgradnje kompostare, a ima interesa za prodaju još jedne čestice. Nadamo se da ćemo uspjeti ljudima stvoriti uvjete da tu mogu ostati raditi i živjeti, a ovi prostori doživjeti naseljavanje,a ne smanjivanje broja stanovništva – kazao je općinski načelnik Zvonimir Karlik.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 22/12/2015 0
DRAGALIĆ, 22. prosinac 2015. – Danas su se u Vatrogasnom domu okupili roditelji s djecom rođenom u ovoj godini na…