Obilježena 15. obljetnica Ženskog kuglačkog kluba Obrtnik

995 0

 

29. prosinac 2011. Večeras je u restoranu Maksimilijan održana

svečana proslava 15. obljetnice Ženskog kuglačkog kluba Obrtnik Nova Gadiška. Impozantnom skupu brojnih kuglačica slavljenika svih generacija bili su nazočni i igrači Muškog kuglačkog kluba Obrtnik, te dogradonačelnica Grada dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednik Saveza sportova Borislav Vidošić, prvi predsjednik prve uprave kluba Drago Krizmanić, prva dopredsjednica Dubravka Zlojutro, prva blagajnica Anka Rakić, prva tajnica Nada Ugrešić, prva kapetanica ekipe Ljubica Mergeduš, član prve uprave i inicijator Milan Gašparović, prvi trener, kasnije i tajnik Jovo Vukomanović, a u ime medija i sudionik utemeljiteljske skupštine Ivo Petranović.

 

Aktualna predsjednica ŽKK Obrtnik Mirjana Šebalj Meglajec biranim je riječima pozdravila nazočne, posebno naprijed imenovane poimenice i zatim u sažetom izvješću, kronološkim slijedom evocirala razvojni put kluba i obilje uspješnih rezultata, kako od prvih godina djelovanja, a tako i u proteklom periodu sve do današnjih dana. Naglasila je, između ostalog, nebrojeno mnogo dobrih rezultata kako ekipe, kao cjeline, a posebno i pojedinki. Istakla je najuspješnije igračice, gdje odskače kuglačica Marija Gašparović osvajanjem klupskih, županijskih i regionalnih naslova, ali i višekratnog plasmana na državnom prvenstvu. Tako se uskoro sprema u siječnju u Ozlju nastupiti na državnom prvenstvu. Pohvalila je i najnoviji rezultat Vesne Đapić koja je nedavno na županijskom prvenstvu srušila rekord kuglane i plasirala se na regionalno natjecanje. Pohvaljen je i ovogodišnji uspjeh ekipe, iako rade u nemogućim uvjetima jer moraju odlaziti čak na trening i igrati utakmice u udaljenom Pakracu jer u Novoj Gradiški nemaju adekvatnu i propisnu kuglanu. Među brojnim isticanjima naglasila je ogromni uspjeh Nade Ugrešić prije nekoliko godina na državnom veteranskom prvenstvu gdje je bila najbolja.

 

Nakon toga govorili su čestitari: prvi predsjednik Drago Krizmanić, Dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednik Borislav Vidošić, aktualna kapetanica Marija Gašparović, povjesničar sporta Ivo Petranović, a sve čestitke, gledajući u cjelini, bile su usmjerene u pravcu odavanja priznanja uspješnom 15. godišnjem djelovanju kluba, i pored ekstremnih uvjeta, ali i nadi da će konačno Nova Gradiška dobiti propisnu suvremenu kuglanu. Svi su zaželjeli mnogo uspjeha u natjecanju među najboljim hrvatskim drugoligašicama, gdje su novogradiške kuglačice u kontinuitetu preko jednog desetljeća. Nakon toga uslijedila je večera i ugodno druženje i obnavljanje uspomena.

 

Sve kuglačice na okupu:

Related Post