Uspijeh mažoretkinja

1289 0

NOVA GRADIŠKA 4. listopad 2011. – Na 15. europskom prvenstvu u mažoret plesu koje se održavalo od 3. rujna do 2. listopada u Bathu u Velikoj Britaniji hrvatska reprezentacija na krilima Novogradiščanki ostvarila je povijesni uspjeh.

 

Najuspješnije Filipa Miloš i Nives Živković u kategoriji duo sa rekvizitima (juniori) koreografijom „Ljepotica i zvijer“ osvojile su 2. mjesto.

Slijede Maja Golovrški i Patricija Lang koje su u kategoriji duo sa rekvizitima mlađih juniora također ostvarile iznimne rezultate osvojivši 5. mjesto i srebrnu medalju koreografijom „Sladoledar i djevojčica“.

Patricija Lang osvojila je također 4. mjesto u kategoriji solo sa rekvizitima domišljatom koreografijom „Zubarica“.

Sjajne nastup naših mažoretkinja upotpunile su Ena ŠpičakNensi Živković osvojivši 5. mjesto na temu „Tigar i krotitelj“.

Ovim rezultatima Novogradiščanke su još jednom dokazale što se može postići silnim trudom, zalaganjem i odricanjem vinuvši tako samu hrvatsku mažoret reprezentaciju u sam europski vrh.

Rezultat treninga, ulaganja i volje novogradiških mažoretkinja, čemu smo svi svjedoci, svrstavanje je Novogradiških mažoretkinja među Top 6 na europskom prvenstvu. Hrvatska reprezentacija je uz velesilu Nizozemsku i Češku zasjela na vrh velike šestorke zahvaljujući upravo entuzijastima iz Nove Gradiške, natjecateljicama, trenerima, roditeljima i svim ostalima koji su ih podržavali i bodrili.

Naime, u uži krug natjecanja reprezentacije Češke, Francuske, Bugarske, Nizozemske, Engleske, Belgije i  Hrvatske na europsko prvenstvo plasirale su se kroz brojne kvalifikacije počevši od državnih, pa do međunarodnih.

Specifičan sistem bodovanja i rangiranja donosi pehare 1.,2. i 3. mjestu, a medalje dobivaju natjecatelji plasirani na 4., 5. i 6. mjestu svako u svojoj kategoriji.

Predstavnici Udruge mažoretkinja grada Nove Gradiške zahvaljuju se svima koji su im pomogli u ostvarenju ovog uspjeha.

foto: Igor Golovrški

Related Post

OPSKRBA VODOM

Autor - 12/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 12. studeni 2014. – Jedno od trenutno aktivnih gradilišta značajnih kapitalnih objekata u Novoj Gradiški je izgradnja magistralnog…