Uvodna konferencija projekta „RU:TOPIA – razvoj zajednice po mjeri mladih“

973 0

Udruga Studio B jučer je, 20. siječnja, održala uvodnu konferenciju projekta „RU:TOPIA – razvoj zajednice po mjeri mladih“ koji provodimo u partnerstvu s Općinom Vrbje od 1.1.2022. do 31.12.2022. godine. Projekt je podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade u iznosu od 100.000,00 kn, dok je partner Općina Vrbje osigurala sufinanciranje u iznosu od 1.000,00 kn.

Projekt, njegove ciljeve i aktivnosti, te očekivane rezultate predstavili_e su Barbara Jurčević ispred Općine Vrbje, koordinator projekta Štefan Šnauber, voditelj projekta Boris Lekić, i predsjednica udruge Nikolina Jureković.

RU:TOPIA – razvoj zajednice po mjeri mladih“ je jednogodišnji projekt usmjeren osnaživanju mladih iz ruralnog područja i podizanju kvalitete njihova života

Provedbom projektnih aktivnosti: „Informativka“ – informiranje o mogućnostima obrazovanja, stručnog usavršavanja, zapošljavanja, relevantnim javnim politikama i institucijama za mlade, „Osnaži sebe – osnaži druge“, „Glas mladih“, „Općina po mjeri mladih“ , „RU:TOPIA“, te „Sunčana strana ulice“ – klub za mlade postići ćemo specifične ciljeve projekta, što će doprinijeti sprječavanju iseljavanja mladih iz ruralnih područja.

Mladi će kroz ovaj projekt razviti različita znanja i vještine, s posebnim naglaskom na vještine aktivnog građanstva, a provedba projekta omogućit će izjednačavanje mogućnosti mladih iz ruralnih područja s onima koje imaju njihovi vršnjaci u urbanim sredinama.

Nadalje, projekt će rezultirati kreiranjem prve javne politike usmjerene mladima Općine Vrbje – Akcijskog plana za mlade – koji će biti utemeljen na dokazima i stvarnim potrebama, a rezultat njegova usvajanja bit će i demokratiziran proces donošenja odluka na lokalnoj razini.

Ovaj je projekt rezultat uspješne suradnje s Općinom Vrbje na provedbi projekta „Osnaživanje mladih pokretača ruralnih zajednica“ i njegov svojevrsni nastavak. Kako je istaknula općinska vijećnica Općine Vrbje, Barbara Jurčević, ovaj je projektni prijedlog logičan nastavak suradnje koja se pokazala uspješnom i učinkovitom, s razvijenim odnosom povjerenja i obostrane uključenosti i uvažavanja. Kroz ovaj projekt jačamo postojeće partnerstvo s JLS što će dovesti do boljeg zadovoljavanja potreba mladih na našem području i podizanja kvalitete njihova života.

Vjerujemo kako će provedba ovog projekta biti uspješna i kako ćemo sinergijskim djelovanjem postići zacrtane ciljeve i povećati razinu socijalne kohezije u našoj zajednici. Pozivamo sve mlade s područja naše općine da se aktivno uključe u provedbu projekta kao sudionici i volonteri; a sve ostale sumještane pozivamo na volontiranje u sklopu projektnih aktivnosti! Aktivnosti projekta možete pratiti putem naše web stranice, facebook stranice i facebook stranice projekta.  (Udruga Studio b)

Related Post

PONOVO U BRUXELLESU

Autor - 03/12/2012 0
Bruxelles, 28. – 30. studenog 2012. – Župan Danijel Marušić, kao član izaslanstva promatrača, sudjelovao je na 98. plenarnoj sjednici…