UZORNE HRVATSKE SEOSKE ŽENE

787 0

GRUBIŠNOI POLJE, 13. siječanj 2015. – Udruga „Uzorne hrvatske seoske žene“u subotu 10.01.2015. održala je redovnu Izbornu godišnju skupštinu u Grubišnom Polju.

Žene su prije same Skupštine prisustvovale Svetoj misi na kojoj je blagoslovljena zastava udruge UHSŽ čiji je kum Josipa Kraljičkovića. Zastava sadrži obilježja svih regija hrvatske, simbole majke, obitelji i zajedništva. Za novu predsjednicu izabrana je Dragica Vučković, za dopredsjednicu Željkica Golubić, tajnica je Ivanka Grgić, a blagajnica Irena Cugovčan. U radu Skupštine su uz redovne članice pridružili i neki gosti iz grada Grubišnog Polja g. Dalibor Jurina, županije Bjelovarsko-bilogorske g. Marijan Mikulandi, Brodsko-posavske g. Željko Burazović, Zagrebačke županije g. Josip Kraljičković te saborski zastupnik i Predsjednik Hrvatske seljačke stranke g. Branko Hrg.

U svom obraćanju Predsjednik HSS-a i Saborski zastupnik Branko Hrg je istaknuo važnost i ulogu seoske žene i činjenicu kako članice Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene” predstavljaju ne samo sebe nego i sve hrvatske seoske žene, te je time i uloga svake članice još važnija i veća. Obećao je pomoć i podršku novoizabranom vodstvu Udruge, podržao je smjernice za rad Udruge i naglasio važnost da Udruga svoj budući rad usmjeri i na projekte koje podržava EU kako bi na taj način osigurala financijska sredstva koja će pomoći ne samo radu Udruge nego i ostvarivanju nekih značajnih ciljeva koji mogu pomoći u boljoj i kvalitetnijoj promidžbi života na selu,jer ne smijemo zaboraviti istaknuo je Hrg,da je Hrvatska u gotovo 90% svog teritorija ruralna zemlja,te samim tim selo zaslužuje itekako važno mjesto u kreiranju političkog,društvenog i kulturnog života zemlje.

Related Post