VANDALIZAM: Razuzdana mladež palila splavi, glisere i brodice, razbijali, krali

1711 0

Foto sbplus

SLAVONSKI BROD, 26. listopada 2020. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, ponovno uspješni u otkrivanju počinitelja više kaznenih djela (tri kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari-požar) na nekoliko drvenih kućica na rijeci Savi – tzv. splavova, u Slavonskom Brodu (Splavarska ulica).

Naime, policajci su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima kaznenih djela. Radi se o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi, koje su policajci pronašli, te nad njima dovršili kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je, da su osumnjičeni u drugoj polovici rujna, u noćnim satima, zapalili drvenu konstrukciju drvene kućice – splava (vlasništvo 33-godišnjaka), koja je u cijelosti izgorjela. Za splav su bili privezani gliser (vlasništvo 40-godišnjaka) i brodicu (57-godišnjaka), koji su također djelomično izgorjeli.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno, da su osumnjičeni na splavu (vlasništvo 53-godišnjaka), te u blizini iste, pokidali i zapalili podnicu od čamca i druge predmete, posjekli jedno stablo u blizini, te loženjem vatre oštetili stepenice koje se koriste za silaz sa obale prema splavu.

Također je utvrđeno, da su osumnjičeni počinili tri kaznena djela teške krađe. Krajem rujna provalili su u splav (vlasništvo 42-godišnjaka), oštetili prozor, ušli u unutrašnjost istoga i ispreturali stvari, ne otuđivši ništa.

Nadalje je utvrđeno, da su osumnjičeni, u vremenu od 1. do 3. listopada, provalili su u kućice – splav (vlasništvo 43-godišnjaka i 63-godišnjaka), kojom prilikom su iz unutrašnjosti otuđili veću količinu alkoholnog pića, te drugih predmeta. Pritom su posuđe (tanjure, čaše, te boce i sl.) porazbijali na terasi splava.

Policijski službenici u zajedničkoj suradnji sa mjerodavnim državnim odvjetništvom, protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopune kaznenim prijavama, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Related Post

SOLDUS ZAPOSLIO 60 OKUČANACA

Autor - 06/11/2017 0
Autor Franjo Samardžić OKUČANI, 6. studenoga 2017. – Kao i u svim drugim općinama u Brodsko-posavskoj županiji i na području…

Meritas 7. ožujka u Saxu!

Autor - 05/02/2020 0
“Dobili smo domaće pop zvijezde nekoliko svjetlosnih godina pomaknute iz okvira scene… izvanzemaljski zvuk albuma stoji u redu s pjesmama…